Маленькі марки приховують великі секрети

markuВ оновленому відділенні поштового зв’язку №8 відкрили відділ філателії. Для любителів марок облаштували і свій куточок. Там колекціонери щосуботи збираються в клубі за інтересами. Працівники пошти показали «Номер один» найцікавіші експонати «маркової» колекції.

Відділення поштового зв’язку №8 Тернопільської дирекції «Укрпошти» працює вже 23 роки й обслуговує досить велику частину міста. Нещодавно пошта дочекалася капітального ремонту. До оновлення приміщення, хоч робота не припинялася, долучалися ледь не всі працівники – порадами і справами. Відвідувачі здивовані, всі хвалять новий інтер’єр.

Родзинкою в оновленому поштовому відділенні став відділ для філателістів – єдиний у місті. Тут кожної суботи об одинадцятій ранку збираються колекціонери марок – їм у приміщенні виділили свій куточок. Здавалося, всім знайомі поштові марки можуть бути дуже цікавими. Кожна з них – як маленький витвір мистецтва. У відділенні можна придбати марки різних серій і років випуску. Палітра надзвичайно різноманітна: це марки із зображенням транспорту, літаків, маяків, відомих споруд. Колекції із зображенням традиційного українського одягу, головних уборів, музичних інструментів, клейнодів, зброї. Також марки випускають до історичних подій, роковин видатних постатей в історії України, тематика – превелика. Чотирикутні наліпки приховують у собі секрети.

– На кожній художній марці є символи, яких ми зазвичай не помічаємо. Щоб побачити їх, потрібна лупа або спеціальне обладнання. Наприклад, на марці серії «Українське подвір’я» намальована качечка, під дією ультрафіолетового світла на зображенні можна побачити яйце. Це робиться і для естетики, і для захисту – щоб не було підробок, так як і з грошима. Цього року вийшли у світ марки, присвячені подіям на Майдані та участі збірної України в Олімпійських іграх, – розповідає начальник відділення Галина Кіревніна.

У поштовому відділенні представили для продажу і різноманітні буклети, постери, подарункові марки у рамочках, які прикрасять стіну та каталоги – у них можна побачити всі марки, випущені в Україні у певному році.

Пані Галина розповідає, що на пошту навідувалися в пошуках експонатів і філателісти з-за кордону – вони підшукують потрібні їм марки через інтернет.

Джерело: Номер один

Вам також може сподобатися