Про роботу окружної виборчої комісії розповіла Ольга Білоус

thumb_31964_news_m До роботи вже приступили окружні виборчі комісії на Тернопільщині. Вже відбулися перші засідання, на яких обрали голів, склали присяги та розділили обов’язки між членами комісій.

– Все що потрібно було зробити згідно закону “Про вибори”, ми все вчасно зробили, – розповіла під час засідання тернопільського прес-клубу 22 вересня голова окружної виборчої комісії по виборчому округу №163 Ольга Білоус. – В той же день, коли ми провели збори, ми зареєструвалися в  державній реєстраційній структурі.  На підставі отриманого посвідчення як юридичної особи, ми зареєструвалися у податковій адміністрації,  у всіх фондах, маємо докумети з казначейства, які треба передавати в  ЦВК і тоді буде відкрита для нас мережа. В нас буде дуже гарний головний бухгалтер, – мій інститутський. Ви ж знаєте, що я була ректором. Ця жінка дуже чемна і правильна. Ніяких авантюр  не буде. 22 вересня ЦВК запрошує головних бухгалтерів, маємо надію, що буде кошторис.

Загалом окружна виборча комісія вже набрала штат фахівців, яких потребують вибори.

– Маємо головного бухгалтера і касира, трьох комп’ютерщиків,  – каже пані Білоус. – Ми частково забезпечені технікою. Звісно вона не така якби хотілося, але маємо три комп’ютери, чотири ноутбуки, нам підключили інтернет, телефони. Маємо сейфи, видали нам печатку. Треба ще придбати канцтовари. Дещо залишилось з попередніх виборів, то нам це обіцяли віддати.  Щодо закуплення канцтоварів, з чим минулого разу була величезна проблема, то ми все робимо демократично. Члени окружної виборчої комісії принесуть свої прайс-листи, будемо разом вибирати, де справді дешевше  і так купувати. Щоб не витрачати зайві кошти.

Наразі окружна виборча комісія працює у звичному режимі. Якихось нагальних проблем немає, підсумовує пані Білоус.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися