Учні тернопільської школи заспівали гімн України чотирма мовами одночасно

vlcsnap-2014-09-22-19h57m54s212Доспіватись до Європи. Гімн України чотирма мовами одночасно виконали сьогодні більше сотні учнів 3-ї школи Тернополя. Флеш-моб провели поблизу пам’ятника Тарасу Шевченку і присвятили Європейському дню мов, який відзначають 26 вересня.

Кінець останнього уроку, збір перед школою – і колоною до пам’ятника Тарасу Шевченку. Трохи більше тижня учні третьої школи Тернополя готували патріотичний флеш-моб, присвячений Європейському дню мов. Нарешті втілили у життя. Гімн України більше сотні школярів заспівали на чотирьох мовах.
Співають мовами, якими вчаться вільно володіти: німецькою, українською, англійською та французькою.

Ініціаторами флеш-мобу були самі школярі, розповідають вчителі. Педагоги допомогли в організації. Так всі разом намагались доспіватись до Європи.

– Наша молодь високопатріотична, добре володіє іноземними мовами і це допомагає у взваємовідносинах з іншими країнами… Ми намагаємось доспіватися, показати, що ми всім серцем і душею хочемо жити у вільній країні, щоб все у нас було добре і мирне небо, – розповідає  учениця 11-А класу ЗОШ №3 Тернополя Ірина Томковид.

– Цей патріотичний флеш-мою організований на підтримку України у такий важкий час. Серце кров’ю обливається, коли бачиш, як наші молоді хлопці гинуть на сході. Дуже хочеться достукатись до всіх, що український дух незламний, нвас не побороти і незалежно від того, якою мовою ми спілкуємось і де живемо, ми всі одне ціле, а Україна – єдина і неподільна, – учениця 11-В класу ЗОШ №3 Тернополя Анастасія Шимків.

– Ми не є перші, але я думаю, що за нами будуть ще інші, які стануить. І я думаю, що Європа нас почує і підтримає нас у такий складний для України час, – каже  вчитель німецької мови ЗОШ №3 Тернополя Тетяна Герух.

Джерело: ТВ-4

Вам також може сподобатися