Що чекає замки Тернопілля?

b88f46804d35Замки Тернопілля можуть стати візитвікою області, однак у деяких потрібно провести реконструкцію. На цьому під час брифінгу наголосив заступник голови Тернопілської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра. В області є чимало історичних споруд, але не усі готові приймати туристів.

«Потребують ремонту Язловецький замок, який зараз без покрівлі та палац графа Бадені, що у Коропці, – зауважив Леонід Бицюра. – На проведення робіт потрібні мільйони гривень. Також маємо чудовий замок у Ниркові, який знаходиться на утриманні в релігійної громади. Однак ніких робіт по реконструкції будівлі не проводили».

За словами заступника директора департаменту – начальника управління розвитку туристичної інфраструктури департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації Назара Яворського, у належному стані лише декілька замків краю.
«Відремонтований Скалатський замок. Популятрністю серед туристів користуються Бережанський і Кременецький замки. Нещодавно відновили палац Вишневецький, Бучацьку ратушу, Теребовлянський замок. Ці пам’ятки архітектури залуговують на особливу увагу туристів», – зазначив Назар Яворський.

Як зазначив Леонід Оленсійович, уваги туристів заслуговують не лише замки. В області є унікальні музеї, їх також популяризуватимуть.

Вам також може сподобатися