Чому звільнився начальник держархбудінспекції?

thumb_32611_news_mНачальник Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в області Юрій Олійник пішов з посади.

Зараз обов’язки керівника структури, яка стежить за законністю будівництв, виконує голова ліквідаційної комісії Василь Крук. Чому попередній керівник пішов з інспекції, там не кажуть, повідомляють лише, що написав заяву. Причетні до будівельного бізнесу тернополяни подейкують, що пан Олійник йде на підвищення до Києва. Ми будемо стежити за кадровими змінами в Державній архітектурно-будівельній інспекції України.

Сама ж іспекція архітектурно-будівельного контролю в області, як і по всій Україні, зараз проходить реорганізацію. Полягає вона в зменшенні штату працівників, переселенні інспекторів в райони, а також пряме підпорядкування центральному органу (замість окремої юрособи будуть управлінням).

– Маючи статус окремої юридичної особи, територіальні органи Держархбудінспекції були такими собі закритими осередками корупційних схем у регіонах, – зазначає начальник Держархбудінспекції України Максим Мартинюк. – Простій людині було просто неможливо достукатися зі своїми проблемами в кабінети посадовців. Ми змінюємо філософію та основні підходи до роботи з громадянами. Якість, доступність, професійність та чесність стануть основними рисами реформованої Держархбудінспекції України. Людям, причетним до корупційних схем, не буде місця в оновленій Держархбудінспекції.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися