Каналізація “розсварила” мешканців старого і нового будинків

kanalizaciya-v-chastnom-dome-sxemaСусіди посварилися за каналізацію. Жителі багатоповерхівки проти, щоб труби новобудови під’єднували до їхніх. Наш кореспондент Вікторія Кравець бачила, у що вилився конфлікт між мешканцями.

Біля будинку на Стадникової, 20 гамірно. Тут зібралися мешканці цього дому та новобудови, що неподалік. Перші не дають другим врізатися до каналізації, що проходить поруч їхнього будинку. Кажуть, з ними це питання не узгодили.

ЮРІЙ ЗАГАЛЮК, мешканець будинку на вул. Стадникової, 20 :

«Мешканці оплатили вартість труби, яка підключила нас до центрального колектора. І без згоди мешканців вирішили підключитися до нашої каналізації. Сьогодні зібрались жінки. Більшість мешканців почали тут скандал з сусіднього будинку, який хоче під’єднатися. І все дійшло до того, що вони розрили, зруйнували газон – було посаджено кілька молодих саджанців дерев».

Представник забудівника пояснює, що рити канаву вони мають право. Адже якби ЖЕК приватизував прибудинкову ділянку, на роботи на ній потрібен був би сервітут. Але наразі цього документу немає.

ТАРАС БУДЗ, адвокат житлово-будівельного кооперативу забудівника:

«Вимушені йти в суд, щоб за рішенням суду мати цей сервітут. Оскільки такого державного акту на право приватної власності на земельну ділянку немає в цього ЖЕКу, вони цього ще не зробили, в дійсності земля зараз належить міській владі, комунальній власності. Хоча будинок і є кооперативний, але земельна ділянка неоформлена як власність. Тому питання вирішувалося про комунікації, які проходять внизу цієї земельної ділянки. Ми ж не виготовляли самі документи, ми зверталися, нам погодження дали всі відповідні служби управління житлово-комунального господарства і Водоканал».

Представники забудівника показують всі необхідні для врізки до каналізації документи. І наголошують, труба обслуговує не тільки Стадникової,20, а ще декілька навколишніх будинків:

«Вот ихний дом, вот наша точка. Вот мы виходим на дорогу и едем по дороге.

–       Дивіться, хто погоджував. Всі погодження є. от погодження зі всіма службами. Міська рада дала нам дозвіл на розкопки, де встановлені терміни, коли ми можемо копати. От ми підписали зобов’язання, я особисто підписав, що ми до такого-то числа зобов’язуємося повністю відновити всю інфраструктуру».

Натомість робочі показують, як мешканці Стадникової,20 засмітили каналізаційну яму:

«– Бачите, що накидали. – А хто це накидав? – Мешканці цього будинку, а хто закидав? Як їм затягне в трубу, то всю каналізацію треба буде чистити. Хто її буде чистити? Хто буде кошти ті?»

Мешканці Стадникової,20, кажуть, що готові приймати компромісне рішення. Для цього проведуть збори за участю представників комунальних підприємств.

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися