31-річний чоловік вбив свого товариша на “авто-полюванні”

383672254Тривожне повідомлення про смерть надійшло днями до працівників Чортківського райвідділу міліції. 31-річний мешканець району зізнався у ненавмисному вбивстві товариша.

Трагедія трапилася на полюванні.  Компанія з п’яти чоловіків, озброївшись мисливськими гладкоствольними рушницями,  вирушила постріляти диких качок на місцевих водоймах. Однак мисливцям того дня не щастило. Об’їздивши декілька озер,  вони так і не вполювали жодної дичини. Отак переїжджаючи від однієї водойми  до іншої, в полі один з мисливців помітив лиса. Мисливець вирішив стріляти в звіра просто з автівки. Попросив товариша, котрий сидів поряд за кермом, опустити скло на дверцятах, і, незважаючи на усю небезпеку діяння, вистрілив.

Куля не влучила в ціль, однак вже за мить чи то через вибоїну на дорозі, чи через необережність мисливця у поводженні зі зброєю, рушниця ще раз раптово вистрілила вже в салоні авто. Куля потрапила водію просто в груди. Автівку вдалося спинити. Усі гуртом почали надавати допомогу пораненому товаришу,  однак рана виявилася смертельною – чоловік помер на місті пригоди.

Трагедія вкотре доводить, що зі зброєю слід поводитися дуже обережно. А горе-мисливцю тепер  доведеться відповідати за скоєне. По даному факту відомості внесено до Єдиного реєстру досудового розслідування. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 119 Кримінального кодексу України (вбивство, вчинене через необережність), яка передбачає обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Вам також може сподобатися