У період від 1 жовтня до 1 травня тернопільські водії повинні вмикати фари і вдень

102563850_large_avto_zhenschina_telefonВмикати за містом фари навіть вдень водії повинні у період від 1 жовтня до 1 травня.

Нагадаємо, чинні Правила дорожнього руху України передбачають, що з 1 жовтня до 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар.

В умовах недостатньої видимості на механічних транс­портних засобах можна ввімкнути дальнє світло фар або додатково протитуманні фари за умови, що це не буде засліплювати інших водіїв.

– Така вимога пов’язана з осінньо-весняний періодом, коли часто виникають умови недостатньої видимості, а увімкнені фари або ходові вогні дозволять водіям заздалегідь розглянути на дорозі машину і утриматися від ризикованих маневрів, – кажуть в УДАІ.

Довідково:
За порушення водієм правил користування зовнішніми освітлювальними приладами відповідно до Кодексу України «Про адміністративні порушення» передбачений штраф у розмірі 425-510 гривень.

Джерело: Доба

Вам також може сподобатися