Головного лікаря в Теребовлі викинули в смітник

IMG_1770Головний лікар Теребовлянської районної лікарні Володимирович Стиранка став об’єктом “люстрації” тернопільського “Правого сектору”. Медика кинули смітник та заставили написати заяву на звільнення. Весь люстраційний процес активісти зняли на відео, яке розмістили на своєму каналі в youtube.

– Це й головний лікар був визнаний судом винним у корупції, яку вчиняв на своєму робочому місці та притягнутий до відповідальності за ст. 172-7 КУпАП, – пояснює голова “Правого сектору” Тернополя Василь Лабайчук.
– Проте він продовжує працювати на займаній посаді.
Зокрема пан Стиранка роздавав гроші лікарні своїм родичам, які працюють у цьому закладі, зокрема синові та дружині, додає пан Лабайчук.  Мовляв, організував так звану сімейну контору. Тому активісти «Правого Сектору» вирішили допомогти посадовцю прийняти єдино правильне рішення та написати заяву на звільнення за власним бажанням і запропонували йому нове робоче місце, – смітник.
Чому у поле зору активістів потрапив саме головний лікар райлікарні Василь Лабайчук пояснює тим, що у активістів була підтверджена інформація про його корупційну діяльність.
–  Ми намагаємося працювати у правовому полі, у нас працює відділ правового забезпечення, який вивчає всі дані і направляє звернення в міліцію та прокуратуру, – каже Василь Лабайчук. – Коли ж ми від них отримуємо відписки, тоді ми змушені працювати такими методами.
На питання, чому “Правий сектор” Тернополя проводить люстрації лише над посадовцями районних масштабів, а не береться за посадовців обладміністрації, міськради, головних лікарів місцевих лікарень, Василь Лабайчук відповів:
– Ми проводимо люстрацію на тому рівні, на якому вважаємо за потрібне, – каже він. – Зараз з’явилося багато розумних, які нам показують на того і на того. Як на мене, в багатьох випадках є якась особиста неприязнь. Ми ж реагуємо на конкретні факти. Ми не хотіли б вдаватися до таких методів, але коли своєї роботи не роблять правоохоронні органи, то ми змушені це робити. Викинути у смітник усіх не вдасться, але ми над цим працюємо.
До слова, ми хотіли вислухати і позицію головного лікаря Теребовлянської райлікарні Володимира Стиранки, проте у приймальні нам повідомили, що він на лікарняному і порадили зв’язатися з його заступником. Проте наразі телефон у його кабінеті не відповідає.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися