Тисячі освітян Тернопільщини взяли участь у професійній прощі до Зарваниці

20141001-12Понад 2,5 тисячі педагогів разом з директором департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Любомиром Крупою взяли участь у професійній прощі до Марійського духовного центру у с. Зарваниця 27 вересня, на свято  Воздвиження Чесного і Животворного Хреста Господнього.

Про це повідомили в департаменті освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації.

Перед початком Архиєрейської Літургії Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Кир Василія Семенюка привітав керівник освітянської галузі області та учениці колегіуму-інтернату “Знамення” з поглибленим вивченням предметів духовно-просвітницького спрямування.

У проповіді Преосвященніший владика, звертаючись до усіх присутніх, зазначив, що педагоги, українські учителі, гідно виховують молодих людей, які зараз ідуть воювати за свою Вітчизну, жертвуючи і своїм життям.

Владика подякував усім освітянам, які змогли прийти у цей Богом благословенний день до Зарваниці. Він закликав їх до глибокої молитви, бо лише вона може врятувати нашу Україну. Молитися за тих дітей, яких Господь доручив нам вчити, виховувати у патріотичному, християнському дусі любові до Бога, Церкви і України.

Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Кир Василій Семенюк привітав усіх педагогів з їхнім професійним святом – Днем працівників освіти та вручив вітальну грамоту директору департаменту Любомиру Крупі. Після завершеня Літургії було освячено воду, церковну атрибутику, прочани пройшли хресною дорогою, приклалися до Чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої та мощей перших християн.

Вам також може сподобатися