Як тернополянам виграти Зелену Карту?

splashВзяти участь у розіграші Зеленої Карти можна раз на рік восени. Реєстрація учасників триває з першого жовтня до третього листопада. Одна людина, пояснює віце-консул США, може подати лише одну заявку. А в разі неотримання візи, процедуру повторити уже наступного року. Охочі проживати за океаном, пояснює американський віце-консул, повинні мати не менше вісімнадцяти років, а також атестат про повну загальну середню освіту. Також, наголошує, аби уникнути непорозумінь і, як наслідок, визнання заявки недійсною, потрібно чітко вказати кількість своїх дітей.

ТАМАРА СТЕРНБЕРГ-ГРЕЛЛЕР, віце-консул США

«Ця програма для людей, які живуть або були народженні в Україні. Отже, на світі це майже всі країни, тільки, думаю, існує приблизно 18 країн, які не можуть. Тому що це для людей, які мають невелику кількість емігрантів за останні 5 років».

Зареєструвавшись, учасник отримує персональний номер. За ці дані, пояснює віце-консул Сполучених Штатів, посередники часто вимагають гроші. Хоча лотерея є абсолютно безкоштовною. Користуються шахраї також особистими даними. А тому, наголошує віце-консул, заповнювати заявку краще самостійно.

ТАМАРА СТЕРНБЕРГ-ГРЕЛЛЕР, віце-консул США

«Наша програма є безкоштовною. Також це дуже важливо, щоб люди знали це, тому що існує дуже багато агенцій і консультантів. І ми не працюємо з агентствами і консультантами. Ні. Наша програма безкоштовна».

Єдина плата при отриманні візи. І це при умові, якщо Зелену Карту ви все-таки виграли.

Підвищити шанси на перемогу неможливо, каже віце-консул, бо відбір робить комп’ютер.

ІРИНА, працівник еміграційного відділу Посольства США в Україні

«Якщо раніше заявка подавалася через Інтернет. Після того, як люди дізнавалися, що вони виграли, вони заповнювали реєстраційні форми і надсилали їх до консульського центру в Кентуккі звичайною поштою. Зараз уже цієї паперової частини немає. Людям потрібно буде заповнити електронну анкету ДС-260. Заповнюється вона у режимі он-лайн. І уже, виходячи з даних, які люди подали через Інтернет, консульський центр в Кентуккі призначає візову співбесіду».

Бажання взяти участь у розіграші Зеленої Карти торік виявило дев’ять мільйонів українців. Шість тисяч такий шанс отримали, та скористались ним усього близько двох тисяч громадян.

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися