На БАМі шукали вибухівку

79182Ранок для жителів БАМівського району видався стривоженим. Йдучи на роботу, пильні громадяни виявили неподалік книжкового магазину підозрілу сумку. Боючись, що місткість сумки може зашкодити їх життю, вирішили про знахідку сповістити правоохоронні органи.
За лічені хвилини на місце події прибули працівники Управління Державної служби охорони при УМВС України в Тернопільській області. Правоохоронці оточили територію, аби убезпечити громадян, та провели огляд знайденої сумки. Було встановлено, що всередині  вибухонебезпечних предметів немає, безпеці життю та здоров’ю громадян нічого не загрожує.
Дорогі громадяни! На Сході України продовжуються бойові дії. Щоб уникнути провокацій, кожен громадянин має бути особливо обачним. Для цього слід дотримуватися елементарних правил. Якщо знайдений предмет не повинен, як вам здається, знаходитися «в цьому місці і в цей час», не залишайте цей факт без уваги. Якщо ви знайшли забуту річ в громадському транспорті, опитайте людей, що знаходяться поряд. Постарайтеся встановити, чия вона або хто міг її залишити. Якщо господар не встановлений, негайно повідомте про знахідку водія (кондуктора). У разі знаходження підозрілого предмету в під’їзді свого будинку, опитайте сусідів, можливо, він належить їм. Якщо ви знайшли підозрілий предмет в установі, негайно повідомте про знахідку адміністрацію. При неможливості встановлення власника — негайно повідомте про знахідку у відділення міліції.
В усіх перерахованих випадках:
–    не чіпайте, не пересувайте, не розкривайте виявлений предмет;
–    зафіксуйте час виявлення предмету;
–    намагайтеся зробити усе можливе, щоб люди відійшли якнайдалі від знахідки;
–    обов’язково дочекайтеся прибуття працівників правоохоронних органів.
Пам’ятайте: зовнішній вигляд предмету може приховувати його справжнє призначення.  Для камуфляжу вибухових пристроїв використовуються звичайнісінькі побутові предмети: сумки, пакети, коробки, іграшки тощо.

Вам також може сподобатися