“Айдарівця”, якого похоронили в Тернополі, оббрехали російські мас-медіа

245Вчора на одному з російських сайтів з’явилася фейкова інформація про те, що матір відмовилася хоронити сина-”бандерівця”, який загинув на Донбасі, воюючи на стороні української армії. Мова йшла про Федора Коломійця, якого погоронили не в рідному Алчевську, а в Тернополі, звідки родом був його побратим Андрій Юркевич, який разом з ним загинув 5 вересня під час обстрілу російськими бойовиками.

Інформацію російські мас-медіа перекрутили на свій лад, виставляючи її у вигідному для них світлі. Насправді ж, матір у жодному разі не відмовлялася від сина, лише боялася, що в Алчевську над могилою ураїнського героя можуть поглумитися. Тому родина й звернулася до обласної влади Тернопільщини з проханням зайнятися похоронами загиблого “айдарівця”.

Дезінформацію в інтернеті поширило російське інтернет-видання “Правда.ру”. В статті йдеться про те, що матір Федора відреклась від рідної дитини через його проукраїнську позицію.

«33-річний Федір Коломієць народився в Алчевську. Пройшов шлях «Євромайдану» з тернопільчанами. А коли почалася війна на Донбасі, влився в каральний «батальйон» «Айдар» разом з ними. Недавно він загинув, але похорони відбулися в Тернополі, а не у нього вдома, оскільки мати від нього відмовилася. Його привезли додому, мати сказала, що син «Бандера» їй не потрібен і закрила двері», – пишуть російські ЗМІ.

Хлопця таки поховали в Тернополі 11 вересня, втім, саме на вимогу матері, яка не хотіла хоронити дитину в рідному місті через сепаратистів-бойовиків, які настільки ненавидять українських солдатів і “айдарівців” зокрема, що переступаючи всі допустимі норми моралі, могли б поглумитися над місцем вічного спочинку Федора. У Тернополі ж хлопця провожали в останню путь всім містом, дякуючи відважному вояку за мужність та патріотизм.

Джерело: Свобода

Вам також може сподобатися