Візит «чупакабри» в один з дачних кооперативів Тернопільщини

1412343661_chupakabraЯк відомо, страх має великі очі, так само ж, як і великим є бажання багатьох людей почути ти сенсації, а окремих з них (не обов’язково журналістів) — першими донести їх до широкого загалу.

За словами В.Марківа, начальника відділу забезпечення протиепізоотичних заходів головного управління ветмедицини у Тернопільській області, кілька років тому до головного управління ветеринарної медицини в області зателефонувала кореспондентка столичного телеканалу і повідомила, що знає місце, де на території області захоронена чупакабра. Журналістка наполягала на участі спеціалістів ветмедицини у відкопуванні трупа. Оскільки перед тим «чупакабра» наробила справжнього переполоху в кількох населених пунктах краю, довелось дати згоду. Та коли у с. Жовтневому Тернопільського району в присутності телевізійників, озброєних фото- і відеокамерами, відкопали останки «потвори», нею виявилось не що інше, як рештки собаки. Розчаровані журналісти не йняли віри і завезли ті кістки в якийсь науково-дослідний інститут, але звідти отримали аналогічні висновки.

А недавно управлінню ветмедицини повідомили про візит «чупакабри» в один з дачних кооперативів поблизу обласного центру. Там собака задушила якусь невідому тварину. Як і в попередньому випадку, на місце події виїхала група спеціалістів головного управління та регіональної державної лабораторії ветмедицини. Та коли господар дачі, чий собака вбив звіра, показав нам на мобільному знімок трупа, ми пояснили йому, що це лисиця. Він цього й слухати не хотів, аргументуючи тим, що відстріляв вже не один десяток лисиць і абсолютно впевнений, що то не лис, а щось інше, невідоме. Ми вже не стали йому пояснювати, що серед нас теж є мисливці із значно більшим мисливським стажем… Врешті-решт працівники ветмедицини забрали останки тварини і, під акомпанемент лайок і погроз на адресу всієї служби ветмедицини, залишили кооператив.

У секційному приміщенні лабораторії з’ясували, що це — молода лисиця. Її шкіра була до такого ступеня вражена грибком, що навіть не мала звичного рудого окрасу. Оскільки звір був у контакті із собакою, голову лисиці піддано експертизі на сказ, яка може тривати до місяця.

Мусимо пам’ятати, що серед тварин теж трапляються хворі представники видів і навіть мутанти. Звісно, такі тварини зовні можуть відрізнятись від представників відомих нам видів, але поживи потребують і вони. Тому й не дивно, що коли хвора тварина десь з’являється, чи проникає у двір, досить важко, а інколи й неможливо визначити її приналежність, і тоді з’являються різні фантазії та вигадки. Не буду, все-таки, цілком категоричним, та коли хтось впевнений, що в природі існує щось на зразок чупакабри, нехай доведе це на фактах

Джерело: zaxid.te.ua

Вам також може сподобатися