Біженець з Криму відкрив у Тернополі невеличку сімейну справу

thumb_35997_news_mГрузинську національну випічку – лаваші, хачапурі та купдарі виготовляє у Тернополі грузин Гоча Гелашвілі з дружиною Світланою. Подружжя переїхало до нашого міста з Криму ще у квітні.

Разом з ними 15-річний син Дмитро, який вже навчається у тернопільському училищі ресторанного бізнесу на пекаря-кондитера. Знайшли себе у нашому місті і Гоча зі Світланою. Вони вирішили поширювати у Тернополі грузинську кухню. Вдома в Криму Світлана працювала на пошті, Гоча – скульптор. Своєю улюбленою справою чоловік займається і в Тернополі. Проте вирішив відкрити і невеличку сімейну справу, до якої долучив і дружину. Вагончик, де випікає лаваші, Гоча назвав “Тбілісі-Тернопіль”, на ньому грузинський та український прапори. Збудував там грузин і спеціальну піч на дровах – тандир.

– Мені не довелося цьому всьому спеціально вчитися, – каже Гоча. – В Грузії кожен чоловік вміє пекти хліб.
Гоча каже, що згодом планує підівчити людину, яка займатиметься випічкою замість нього. А сам чоловік хоче і далі займатися скульптурою. До речі, у його планах – пам’ятник героям “Небесної сотні”, меценатом якого погодився бути ресторатор Михайло Гросуляк.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися