У стані алкогольного сп’яніння у вихідні на Тернопіллі спіймали 24 водіїв

nd_07Аж 253 заяви та повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події за минулі вихідні, 4 та 5 жовтня, надійшли до органів внутрішніх справ України в Тернопільській області.

Серед них лише 25 –  із ознаками кримінальних правопорушень, повідомили у Секторі зв’язків з громадськістю УМВС в Тернопільській області.

Працівники Державтоінспекції зафіксували дві ДТП. Одна людина загинула, ще одна – травмувалася. Також ДАІвці склали 166 адмінпротоколів. У стані алкогольного сп’яніння спіймали 24 водіїв.

Так, дві легківки зіткнулися опівночі 4 жовтня на перехресті вулиць Львівської та Кривоноса. Працівники ДАІ встановили, що водій «Жигулі» не пропустив на перехресті «Daewoo Sens». Водій “ВАЗа” із закритою черепно-мозковою травмою, забійною раною голови звернувся за допомогою в медпункт

Того ж дня близько 21.40 біля комплексу «Галицький замок», що при виїзді з Тернополя у бік Збаража сталася ще одна аварія. Водій «Volkswagen Passat» збив чоловіка, який помер у швидкій дорогою до лікарні. Документів при собі чоловік не мав. Якщо маєте інформацію щодо цієї аварії, телефонуйте до чергової частини обласної ДАІ: 27-12-40 або у службу 102.

Довідково. Управління автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, передача керування п’яній особі, а також відмова від проходження огляду загрожує штрафом від 3400 до 5950 гривень. Замість штрафу водії напідпитку і ті, кого прилади ДАІ визнають такими, можуть втратити права на термін від одного до двох років або просидіти у в’язниці 7-10 діб.

Повторне порушення статті КпАП вже не передбачає штрафів, а відразу загрожує позбавленням прав до трьох років із вилученням автомобіля або адміністративним арештом на 15 діб.

Джерело: 7 Днів

Вам також може сподобатися