Рейтинг «майданівця» Івана Ковалика вже наздогнав «свободівця» Кайду

222Як свідчать результати нового опитування, проведеного Центром соціологічних досліджень, у Тернополі вже визначилися два лідери перегонів по мажоритарному округу. За висуванця ВО «Свобода» Олексія Кайду та висуванця партії Яценюка «Народний фронт» Івана Ковалика наразі готові проголосувати приблизно однакова(в межах статистичної похибки) кількість виборців – 16 відсотків.

Якщо бути більш точним, то у «свободівця» Кайди рейтинг впав до 16,2%, а у «фронтовика» Ковалика зі старту виріс до 16,0%. При теоретичній похибці вибірки у 2% можна стверджувати, що обидва мають рівні шанси перемогти на виборах, якби вони відбулися найближчої неділі.

Зважаючи на те, що Олексій Кайда на минулих виборах мав 56% симпатій тернополян, то нинішній показник свідчить лише про те, що тернополяни реально розчарувалися у такому мажоритарнику. Не на користь Кайди і падіння довіри жителів міста до партії ВО «Свобода», яка і підтримує його на цих виборах. Чого не скажеш про майданівця Івана Ковалика, котрий свою виборчу кампанію розпочав тільки півтора тижня тому. Тут свою роль зіграла підтримка Івана «майданівським середовищем» та активна і результативна робота очолюваної ним Самоборони Майдану Тернопільщини. Ще однією основною причиною високого рейтингу Івана Ковалика є швидке зростання популярності партії Арсенія Яценюка «Народний фронт» на всеукраїнському рівні.

Рейтинг кандидатів у народній депутати від м. Тернополя:

Олексій Кайда  (ВО «Свобода») – 16,2%
Іван Ковалик («Народний фронт») – 16,0%
Ігор Романків (ВО «Батьківщина») – 8,3%
Віталій Максимов (самовисуванець) – 5,1%
Тарас Пастух («Самопоміч») – 3,1%
Решта кандидатів – до 1%
Не проголосували б за жодного – 4,8%
Важко відповісти – 38,8%

* Опитування було проведене з 29 вересня по 3 жовтня 2014 року. Опитано 1087  респондентів віком від 18 до 65 років у Тернополі. Теоретична похибка вибірки – 2,0%.

Вам також може сподобатися