Сергій Надал звернувся до Президента з ініціативою відзначати День Збройних Сил України на Покрови

peacekeeper2010Міський голова Тернополя Сергій Надал звернувся до Президента України Петра Порошенка з проханням підтримати ініціативу тернополян і встановити дату святкування Дня Збройних Сил України – 14 жовтня на свято Покрови.

«В рамках фестивалю «Бібліофест-2014» – «Українська Героїка», який пройшов 29-30 вересня у Тернополі був організований збір підписів щодо перенесення святкування Дня Збройних Сил України з 6 грудня на 14 жовтня – свято Покрови та День українського козацтва. Тисячі тернополян підтримали дану ініціативу, відповідно я направив звернення до Президента України з проханням відновити історичну справедливість і встановити дату святкування Дня Збройних Сил України – 14 жовтня», – зауважив Сергій Надал.

Надаємо текст звернення повністю:

Президенту України

Порошенку П.О.

Шановний пане Президенте!

В рамках фестивалю «Бібліофест-2014» – «Українська Героїка», який пройшов 29-30 вересня 2014 року у м. Тернополі був організований збір підписів щодо перенесення святкування Дня Збройних Сил України з 6 грудня на 14 жовтня – свято Покрови та День українського козацтва.

З метою встановлення історичної справедливості та враховуючи заслуги козацтва у створенні української державності, прошу Вас підтримати ініціативу тернополян і встановити дату святкування Збройних Сил України 14 жовтня на свято Покрови та День українського козацтва.

Ваше розуміння та сприяння стануть найвищим виявом високої державницької позиції у напрямку ствердження духовних цінностей, яке нині вкрай необхідне для української держави.

З повагою,

Міський голова Тернополя                                                                                           С.В. Надал

Вам також може сподобатися