18 жовтня у Тернополі відбудеться традиційний осінній ярмарок

549_1386673146_selskoe-hozyaystvor Гречкою чи борошном, м’ясом і рибою, овочами, зерном, яблуками, медом, ковбасами, консервацією тернополяни зможуть запастися у суботу, 18 жовтня на традиційному осінньому ярмарку. Торгуватимуть представники усіх районів області з 9 до 13 години.

Загалом у місті торгуватимуть на чотирьох майданчиках у різних масивах міста – двох на „Східному” та по одному на „Дружбі” й „Сонячному”. Продаватимуть продукцію за цінами товаровиробників, повідомили у відділі інформації ОДА.

– Дуже хороше борошно, смачні м’ясні вироби, сир, хліб, спечений на дровах, привезуть з Бучацького району, – розповів відповідальний за організацію ярмарку на Протасевича на „Східному” Зеновій Висоцький. – Заліщицький район в нас славиться фруктами, овочами, зокрема картоплею, і розсадою й саджанцями, скажімо буде розсада пізніх сортів полуниці. Крім того, риба в них хороша і цукор. З Підволочиського району буде хороше недороге м’ясо, ціною в межах 30-35 грн.

М’яса, як зазначають організатори, кожен район везе по 2-4 тонни. Найбільше, як планують в держадміністрації, на ярмарку буде м’яса, цукру, картоплі, зерна пшениці і ячменю і борошна.

– За печерицями і хлібом з Шумщини варто йти на „Сонячний”, – зазначив відповідальний за організацію ярмарку на цьому масиві Олег Коляса. – Рибою славиться Ланівеччина, молочні вироби смачні з Кременця, а Збаразький район привезе багато смачної ковбаси, яєць і цукру.
Серед іншої продукції, яку пропонують для продажу на ярмарку будуть: гречана, ячмінна, пшенична, кукурудзяна, горохова, перлова крупи, борошно, цукор, яловичина, свинина, товстолобик, короп. З овочів – картопля, капуста, морква, буряк, цибуля. Крім того, можна купити зерно пшениці, ячменю, вівса, кукурудзи. А також яблука, мед, консервну продукцію, хліб і випічку, масло, ковбаси.

У зв’язку з подіями в країні культурно-розважальні заходи під час ярмарку відмінили, повідомили у відділі інформації ОДА.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися