Тернопільщиною шириться небезпечна зараза

vakcina-ot-beshenstvaКількість випадків зараження сказом серед тварин зростає. Лише на Тернопільщині від початку року виявили 24 таких факти. І це лише офіційні цифри…

За словами фахівців, найчастіше перенесниками сказу були безпритульні собаки та коти, а також дикі тварини (здебільшого лисиці). Антирейтинг по області зараження цією недугою очолюють Шумський та Тернопільський райони, каже статистика.

Під час наради в облдержадміністрації головам  міських, сільських і селищних рад доручили подати інформацію про наявність на їхній території собак, котів, коней, великої та дрібної рогатої худоби. Крім того, Тернопільському управлінню лісового та мисливського господарства та обласному осередку УТМР наказали вжити заходи для доведення на території області щільності лисиць до 0,5-1,0 гол. на 1 тис. га мисливських угідь. Адже, як виявилось, в області популяція лисиць вдвічі перевищує  допустиму норму.

Начальник головного управління ветеринарної медицини в області Зіновій Крушельницький каже, що відповідальність за правила утримання та вигулу тварин несуть за собою органи місцевого самоврядування, втім питання це потрібно піднімати на вищому рівні задля запобігання зараженню сказом.

Джерело: Свобода

Вам також може сподобатися