На Тернопільщині зникли автокрадії?

auto-vykrad1 Кількість крадіжок автомобілів за вісім місяців цього року в Україні зросла майже вдвічі, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Проте Тернопільська область посідає останнє місце за кількістю викрадених автомобілів.

З початку року на Тернопільщині викрали 45 транспортних засобів, у Рівненській – 52, у Чернівецькій та Івано-Франківській областях – по 57. Найбільш небезпечними, з точки зору крадіжок автомобілів, стали Донецька область – 1500 викрадень, Київ – 840 викрадень, Луганська – 830 викрадень і Дніпропетровська область – 587 викрадень. Загалом за вісім місяців цього року в Україні викрали 7048 авто, в той час, як за аналогічний період минулого року – 4137, повідомили в Державтоінспекції України.

На думку Державтоінспекції, настільки значне збільшення кількості крадіжок автомобілів спровокувала ситуація у східній частині України. Зокрема, в Донецькій області число крадіжок зросло на 74%, а в Луганській – на 66%.

Озброєні особи викрадають і відбирають автомобілі місцевих жителів. Більш того, деякі з них навіть влаштували протизаконний бізнес із перепродажу крадених авто. Злочинці підробляють номери агрегатів крадених машин і документи під них на зареєстровані в базі ДАІ транспортні засоби аналогічної моделі і кольору, створюючи таким чином автомобілі-двійники. Після цього авто переганяють в більш спокійні області України і продають їх за заниженою ціною.
У ДАІ автомобілістам радять бути уважними при купівлі автомобіля і не спокушатися на низьку вартість.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися