Переселеним громадянам надаватимуть щомісячну матеріальну допомогу

dscn5883Громадянам, які переселяються з Криму, Луганської та Донецької областей, призначили щомісячну допомогу для покриття витрат на проживання. Виплачуватимуть її протягом 6 місяців із моменту звернення осіб.

Про це повідомив заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Володимир Івахов під час апаратної наради, яку 13 жовтня провів перший заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак.

«Розмір допомоги для працевлаштованих осіб становить 442 гривні, для непрацевлаштованих (діти, інваліди, пенсіонери) – 884, – зазначив він. – Працездатні, але не працевлаштовані громадяни, отримуватимуть кошти лише протягом 2 місяців. Це стимулюватиме їх влаштуватись на роботу».

Щоб отримати грошову допомогу, представник сім’ї повинен звернутись до органу соціального захисту населення з відповідною заявою та представити паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу, а також довідки усіх членів сім’ї  про перебування на облік переселених осіб. Загальна сума допомоги на сім’ю не може перевищувати 2 400 гривень. Виплата грошової допомоги здійснюється шляхом перерахування на банківський рахунок».

Такий законопроект дасть змогу отримати узагальнену інформацію про потреби переселених осіб, зауважив Іван Крисак. Відтак облік людей, які переїхали на проживання в область, буде чіткіший, адже для отримання допомоги потрібно зареєструватись.

Окрім того, переселені громадяни отримують компенсацію на оплату комунальних послуг. Зокрема в департамент соціального захисту із проханням отримати компенсацію уже звернулось 198 осіб, 123 призначили пільги, 42 звернення перебувають на опрацюванні, додав Володимир Івахов.

Роботу щодо соціального забезпечення переселених громадян продовжують. Цей процес постійно контролює Обласний міжвідомчий штаб.

Вам також може сподобатися