Сергій Надал взяв участь у вечері-реквіємі з нагоди 70-ї річниці депортації лемків

IMG_708412 жовтня у палаці культури «Березіль» відбувся вечір-реквієм з нагоди відзначення 70-ї річниці з початку депортації українського населення з Лемківщини, Надсяння, Холмщини та Підляшшя. Участь у заході взяв міський голова Сергій Надал.

«Сьогодні ми зібрались вшанувати пам‘ять жертв масової депортації лемків з Польщі, – сказав Сергій Надал. – Сотні тисяч етнічних українців позбулись своїх домівок і статків, були силою вирвані з корінням з рідної землі. Розрахунки, зроблені катами народів, мали намір крок за кроком знищити історичну пам’ять і самобутність українського етнічного багатоманіття, щоб розчинити в офіційній радянській культурі неповторну красу лемків та інших етнічних українців».

Міський голова також зазначив, що з кожним роком залишається все менше свідків цих подій. Проте пам’ять нікуди не зникає — вона живе у дітях і внуках, у сьогоднішній молоді. Саме тому перед усіма стоїть завдання зберегти і примножити лемківську спадщину, яка є окрасою великої української культури — тисячолітньої частини європейської цивілізації.

Вам також може сподобатися