Тернопільські міліціонери запросили до себе на гостину школярів

MVS_2768Співробітники Тернопільського міського відділу міліції спільно з працівниками управління кадрового забезпечення зорганізували зустріч з шестикласниками загальноосвітньої школи №2. Правоохоронці запросили до себе на гостину школярів, щоб розповісти про міліцейську професію та ближче познайомити з особливостями щоденної служби.
Заступник начальника Тернопільського міськвідділу міліції-начальник кримінальної міліції Анатолій Стельмащук розповів підліткам про ті завдання та обов’язки, які покладені на правоохоронні органи.
– Міліцейська робота багатогранна. Скільки підрозділів і служб – стільки й зобов’язань, – відзначив Анатолій В’ячеславович. – Але основне завдання правоохоронців – це захист людей. Заради цього й працює міліція.
Анатолій Стельмащук розповів дітям, як діяти в ситуаціях, що можуть загрожувати їхньому життю і здоров’ю, куди звертатись у разі необхідності, застеріг від необдуманих вчинків. Хлопці та дівчата з цікавістю слухали розповіді досвідченого оперативника про реальні випадки із практики.
Та чи не найбільше захоплення у школярів  викликало відвідування стрілецького тиру. Там вони мали змогу оглянути зброю і спецзасоби, якими користуються працівники міліції. Під пильним наглядом співробітників відділу професійної підготовки управління кадрового забезпечення школярі самі спробували розібрати і зібрати вогнепальну зброю.
– Мені дуже сподобався міліцейський тир, – ділиться своїми враженнями школярка Вікторія Блажків. – Я хочу навчитися стріляти, як виросту стану міліціонером і буду захищати людей.
Побували діти й у міліцейському музеї, де їм провели екскурс в історію становлення і розвиток міліції краю.
У науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі міськвідділу дітям показали обладнання, яким користуються у своїй роботі експерти і за допомогою якого розкривають злочини.
– Зустрічі дітей з правоохоронцями є пізнавальними та  необхідними для правового виховання підростаючого покоління, – впевнена класний керівник шестикласників Ірина Обач. – Вони дисциплінують дітей. Добре, що підлітки мали можливість побачити, як працює міліція, так би мовити, з середини.

MVS_2747

MVS_2749

Вам також може сподобатися