Тернополянка розповіла, як шила сукню для Мішель Обами

1413188816_BSjZN8lGzqgСукню для першої леді США Мішель Обами створила молода дизайнерка родом з Тернополя Наталя Коваль.

8 жовтня у Білому Домі  Мішель Обама провела 5-годинний семінар моди Fashion Education Workshop. Тут були присутні знамениті дизайнери і гуру моди Анна Вінтур, Джейсон Ву, Трейсі Різ, Нарцісо Родрігез, Діана фон Фюрстенберг. А також на семінар запросили 150 студентів та учнів старшої школи, зацікавлених побудувати свою кар’єру в модній індустрії.
Дизайнери-початківці могли поспілкуватися з професіоналами у сфері моди і отримати знання про те, як досягти успіху. Мішель Обама зустрічала гостей в темно-синій сукні без рукавів з американською проймою. Цю сукню створила українка Наталія Коваль, студентка Нью-Йоркського інституту моди і технологій, яка народилася в Тернополі. Саме вона посіла перше місце у Конкурсі дизайну в Білому домі.
Інформація про талановиту українку та ще й нашу землячку, з’явилася у багатьох українських та американських  виданнях. 20minut.ua зв’язалася з Наталею Коваль у соцмережах. Дівчина дуже рада, що її підтримують земляки. Для неї це дуже важливо.

– Я взяла участь у конкурсі, який організувала сама Мішель Обама для студентів-дизайнерів Інституту моди і технології , в якому я і навчаюсь, – розповідає Наталія. – Наш факультет обрав 26 студентів, з яких пані Обама відібрала 12. А потім – двох фіналістів, мене і Челсі Чен. Ми почали розробляти викрійки з середини липня. Ми не працювали напряму з пані Обамою, оскільки вона дуже зайнята леді. Я особисто пошила два екземпляри сукні. Після кожного екземпляру у нас були збори з представниками Білого Дому, які висловлювали свої відгуки. У вересні нам надали професійну допомогу визначні дизайнери з Нью-Йорка. Зі мною працювала Ліла Роуз і відтак фінальне плаття було пошите у її ательє. Ми дізнались, чию сукню одягне перша леді, вже перед початком семінару, коли ми прибули до Білого Дому.

Наталія каже, що досі звикає до такої великої кількості уваги, яку вона отримала завдяки сукні для першої леді. В Нью-Йорку преса вже стає в чергу на інтерв’ю до нашої землячки.

– Я надзвичайно щаслива і, звісно, пишаюсь таким великим досягненням, – каже дизайнер. –  Адже я – лише студентка, якій випала така надзвичайна можливість, про яку я лише могла мріяти. Я буду все життя вдячна пані Обамі за таку честь. Буду надіятись, що мені ще раз випаде нагода одягнути пані Обаму, коли у майбутньому я засную власну лінію одягу.
Наталя Коваль родом з Тернополя. У США вона потрапила 9 років тому.
–  У мене була мета – навчатись в Іституті моди і технології в Нью-Йорку, – каже дівчина. – Тому я обрала роботу у ресторанному бізнесі, аби заробити на навчання і на прожиття. Я і досі працюю офіціанткою 30 годин на тиждень і паралельно ходжу на стаціонарне навчання. Вихідних у мене немає, хіба що на свята та канікули. Тому я дуже рада, що моя важка праця відплатила мені такою великою нагородою,  як можливість одягнути першу леді.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися