У Тернополі провели ярмарок народних майстрів та умільців

20141012_0037Два дні на центральній площі міста працював ярмарок народних майстрів та умільців. Організували його для того, щоб зібрати кошти для військових двох тернопільських батальйонів: «Збруч» і «Тернопіль».

У ярмарку взяли участь не тільки майстри і підприємці з нашого міста і області, а й сусідніх областей. Люди привезли на продаж багато різноманітної біжутерії у блакитно-жовтих кольорах: обручі, браслети, намиста, брошки, сережки тощо. Можна було купити також вишитий одяг, вовняні вироби, ковдри, дитячі іграшки та дрібнички з дерева. Пасічники із Борщівського району пропонували купити різноманітні продукти бджільництва.

Вироби народних умільців із вовни та дерева на ярмарок привезли чоловік та жінка з Івано-Франківщини.

– Ми привезли ліжники, ковдри, вовняні жилетки, шкарпетки, рукавички, – розповів продавець Василь. – В суботу у нас найбільше розкуповували теплі, вовняні речі. На нашому столі, як і на багатьох інших, стоїть скринька для збору пожертв, але люди не  дуже кидають в них гроші. Я кажу, що зроблю знижку на товар, а те, що я уступив киньте у скриньку, але покупці все одно не реагують. Дехто не вірить, що ті гроші дійсно будуть передані на потреби військовим.

Скриньки для збору коштів були на багатьох столах з крамом, але не на всіх. Дві скриньки стояли також посеред площі: одна ближче до драмтеатру, де на сходах виступали музичні гурти, а друга майже в центрі майдану. Продавці розповіли, що для них не було встановлено певної суми, яку вони мали віддати на потреби військовим. Кожен діяв по совісті і кидав у скриньки, стільки скільки вважав за потрібне.

Як повідомили організатори заходу, в перший день, 11 жовтня, було зібрано 3787 гривень.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися