Модель реформування Тернопільщини представили у Києві

2Добувна галузь, екологія, туризм і рекреація, проекти енергоефективності, впровадження наукових розробок, агропромисловий комплекс, переробка, транспорт, логістика, ІТ-технології  – пріорітетні напрямки інвестування на Тернопільщині.

На цьому наголосив заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра під час презентації економічного та інвестиційного потенціалу області, яка відбулася 8 жовтня у Дипломатичної академії при Міністерстві закордонних справ України в Києві.

За словами заступника, вигідне географічне розташування – одна з переваг Тернопільщини.
«Наша область  знаходиться у центрі Західної України,  це – торговельні ворота у центр, схід, північ і південь де?р?жави, – констатував Леонід Олексійович. – Через Тернопільщину проходять міжнародні автомобільні і залізничні транспортні коридори. Відстань до сусідніх держав – від 220 км, до сусідніх обласних центрів – 130 -170 км, до Києва – 418 км. Область має густу мережу автомобільних і залізничних шляхів.

Під час презентації Леонід Олексійович акцентував увагу на природніх багатствах краю: печера «Оптимістична» – спелеологічне «8 чудо світу», перше місце в Європі за довжиною тунелів; Русилівський каскад водоспадів – один з найдовших в Україні; Джуринський водоспад – найвищий рівнинний водоспад України;  Дністровський каньйон – найдовший у Європі; третина замків України знаходиться на території області.

Також заступник голови ОДА презентував модель реформування Тернопільщини.
«Насамперед – це модернізація системи управління та дозвільних механізмів, формування привабливого ділового клімату, напрацювання Стратегії розвитку Тернопільщини до 2020 року, реалізація бізнес-проектів, збереження екології, просування інновацій, енергоефективність, нестандартні кроки та рішення», – зазначив Леонід Бицюра.

Нагадаємо, під час презентації підписали Угоду про співпрацю між Тернопільської обласною державною адміністрацією та Українським Національним комітетом Міжнародної Торгової Палати  (ICC Ukraine) і  Меморандум про співпрацю між Тернопільською обласною державною адміністрацією та Європейською Економічною Палатою Торгівлі, Комерції та Промисловості.?

Вам також може сподобатися