Економити воду доведеться і тернополянам, які мають субсидії

21052014-tarifiБільш, як удвічі держава скоротила об’єм води, який безкоштовнонадавала соціальнонезахищенним верстам населення. Натомість, стовідсоткові пільги отримали родини військових, що служили у зоні АТО.

Об’єм води, який держава надавала соціально незахищеним тернополянам безкоштовно за субсидіями, зменшився. Це пов’язано зі змінами у постанові Кабінету Міністрів «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування».

ОЛЕНА БАЧИНСЬКА, бухгалтер відділу розрахунків населення КП «Водоканал»

«Пільги і субсидії на холодну воду будуть надаватися тільки в межах соціальних норм, які складають для абонентів за наявності централізованого гарячого водопостачання не більше 2,4 кубометри в місяць на особу. За відсутності централізованого постачання гарячої води не більше 4 кубічних метрів».

Раніше безкоштовно держава надавала відповідно сім і дев’ять кубометрів. Таким чином, пояснює Олена Бачинська, соціально незахищені тернополяни будуть більше платити за воду. Та зекономити можна, встановивши лічильник.

ОЛЕНА БАЧИНСЬКА, бухгалтер відділу розрахунків населення КП «Водоканал»

«У випадку, якщо сім’я відноситься до соціально незахищеної категорії громадян, вони можуть звернутися в Управління житлово-комунального господарства, яке знаходиться за адресою вул. Коперника 1, щодо встановлення безкоштовного встановлення індивідуальних засобів обліку води».

Узагалі платити за воду не будуть бійці АТО та їхні рідні.

ОЛЕНА БАЧИНСЬКА, бухгалтер відділу розрахунків населення КП «Водоканал»

«Є такі пільги для бійців АТО і членів їхніх сімей. Вони складають сто відсотків для кожного члена сім’ї в межах норми споживання».

На даний момент за водопостачання не платять близько шести десяти сімей, рідні яких служать у зоні АТО. Ще тридцять перебувають на обліку, і вже найближчим часом, кажуть у «Водоканалі», вони отримають пільги.

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися