Тернопільщина за десять днів до парламентських виборів

366ef5ad6807Саме під таким гаслом у Тернопільському  прес-клубі відбувся брифінг Незалежного прес-центру “Парламентські вибори-2014”.

У зібранні  взяли участь заступник начальника обласної міліції-начальника міліції громадської безпеки Руслан Балик, координатор Громадської мережі «Опора»  в області Рустам Єргешов та представники  громадських організацій Тернопільщини.

Учасники брифінгу обговорювали ряд організаційних та практичних заходів, спрямованих на забезпечення правопорядку і громадської безпеки під час підготовки та проведення передвиборчої кампанії позачергових виборів народних депутатів  на Тернопільщині.

Так, виборчою комісією в області створено 5 виборчих округів в Тернополі Збаражі, Зборові, Теребовлі та Чорткові. Для забезпечення правопорядку начальниками міськрайвідділів міліції проведено робочі зустрічі з керівництвом окружних виборчих комісій та узгоджено порядок організації охорони громадського порядку, визначено окремі проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Працівники міліції узяли під охорону усі окружні виборчі комісії. Заступник начальника обласної міліції Руслан Балик повідомив, що за усіма територіальними виборчими округами та районами області закріплено відповідальних осіб з числа керівництва управління та начальників галузевих служб, котрі проводитимуть інструктаж та надаватимуть методичну і практичну допомогу.

З початком виборчої кампанії в управлінні розгорнуто в цілодобовому режимі діяльність оперативного штабу. Працівники міліції реєструють та перевіряють усі повідомлення щодо можливих порушень виборчого законодавства. Основна увага приділяється повідомленням про незаконну агітацію, хуліганські прояви та виявлення агітаційних матеріалів, надрукованих з порушенням законодавства, підкупу виборців. Для прикладу, у селі Дарахів Теребовлянського району за сприяння одного з кандидатів в депутати жителям села здійснювалась безкоштовна перевірка зору та видавались окуляри разом з агітаційними листівками кандидата. Інше порушення зафіксоване в райцентрі Борщів, де працівник рекламної агенції без відповідного дозволу намагався розмістити агітаційний плакат кандидата в депутати на одному з біг-бордів, розташованому в місті.  Представник від правоохоронних органів області вкотре наголосив, що про факти порушення виборчого законодавства жителі області мають змогу повідомляти за номером цілодобової «гарячої» лінії (0352) 25-19-73

В ході бесіди було зазначено, що з 16 жовтня увесь особовий склад органів та підрозділів внутрішніх справ буде переведено на посилений режим, правоохоронці чергуватимуть згідно затвердженого графіку в цілодобовому режимі перебуватимуть на робочих місцях для вирішення оперативних завдань.

На протязі усієї передвиборчої кампанії патрульні наряди оперативно направляються на місця передвиборчої агітації для недопущення вчинення протиправних дій та пошкодження агітаційних матеріалів. Очільник міліції громадської безпеки зазначив, що для охорони громадського порядку  залучено майже півтори тисячі правоохоронців, працівників служб ДАІ та УДСО. Допомагатимуть міліціонерам  більше тисячі представників громадських формувань, ветеранських організацій, помічники дільничних інспекторів,  працівники лінійного відділу міліції та податкової міліції.

У рамках правоохоронного забезпечення виборчого процесу, особлива увага приділятиметься належному стану правопорядку у місцях перебування та проживання офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій, в тому числі, на території нашої області. На Тернопільщині наразі перебуває семеро іноземних спостерігачів. Підпорядкованим підрозділам на місцях доручено у разі звернень офіційних спостерігачів надавати їм необхідну організаційну допомогу. Наряди міліції будуть наближені до місць тимчасового перебування іноземних спостерігачів.

Підсумовуючи роботу  працівників міліції Тернопільщини, заступник начальника УМВС наголосив, що міліція й надалі залишається поза  політикою, головне її завдання – забезпечення правопорядку в регіоні. Руслан Балик запевнив, що згідно  розробленому плану,  міліціонерами будуть вжиті усі необхідні заходи  для забезпечення належного правопорядку в рамках виборчого процесу.

Вам також може сподобатися