Європейці готові дати на тернопільську об’їзну 25 млн. євро

29_asphaltЄвропейський інвестиційний банк готовий виділити 25 мільйонів євро на капітальний ремонт тернопільської об’їзної дороги. Про це «Номер один» повідомив начальник Служби автомобільних доріг Тернопільської області Богдан Юлик.

Об’їзна Тернополя протяжністю 16,2 км, яка проходить вулицями 15 Квітня, Протасевича, Будного, сьогодні перебуває на балансі Тернопільської міської ради.

– Тернопільська об’їзна – це єдина траса в Україні, де накладаються дві дороги міжнародного значення: Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка та Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече. Тернопільські дорожники не завжди справляються з її обслуговуванням. Уже тривалий час стоїть питання про її передачу на баланс Служби автомобільних доріг. Уже є попередні домовленості, що у разі її передачі Європейський інвестиційний банк готовий виділити на її капітальний ремонт 25 мільйонів євро. За відповідної гарантії Кабміну європейці надали б кошти для цих робіт, щоб тернополяни могли жити в комфорті, адже після ремонту зміняться транспортні потоки. Транзитний транспорт уже не йшов би через місто (як це відбувається сьогодні через поганий стан об’їзної), відповідно буде розвантажене місто, – зазначив Богдан Юлик.

Джерело: Номер один

Вам також може сподобатися