Скільки переселенців з Донеччини, Луганщини і Криму голосуватимуть на Тернопільщині?

46dab725dcec21832ff6fc55e05fcea7_XLЗгідно з офіційними даними, до нас в область із зони АТО і Криму приїхало понад тисячу людей. Переселенцям Центральна виборча комісія спростила умови голосування, виборцю достатньо написати заяву в відділі ведення державного реєстру виборців та показати паспорт.

Центральна виборча комісія дозволила виборцям Донеччини та Луганщини тимчасово змінити місце голосування без документального підтвердження необхідності цієї зміни.

– Їм необхідно на сьогоднішній день тільки паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення. Тут пишеться заява, видається посвідчення і людина має право голосувати, але ще раз наголошую, що тільки по багатомандатному виборчому окрузі, тобто вони отримають один єдиний бюлетень, – пояснив тв4 начальник відділу ведення Державного реєстру виборців міської ради Віктор Пулька.

Попри спрощенні умови голосування, переселенці скористатися правом на волевиявлення не поспішають. Із понад тисячі офіційно зареєстрованих людей, які приїхали з Донечиини, Луганщини, Криму, у відділ ведення Державного реєстру виборців міської ради звернулося лише двадцять п’ять людей.

– Жодних проблем на сьогодні з цими особами не виникає. Вони приходять, пишуть заяви, ми знімаємо копію паспорта, видаємо посвідчення і рекомендуємо виборчу дільницю, яка є ближчою до тимчасового місця проживання людей. Багато телефонних дзвінків, ми надаємо консультації, люди отримують інформацію і приходять до нас звертаються і пишуть заяви. Тобто, ми знаємо, що ще не один десяток людей, до нас буде звертатися, – каже Віктор Пулька.

Усіх, хто голосуватиме не за місцем прописки, просять не зволікати і подати необхідні документи якнайшвидше. Зробити це можна до двадцятого жовтня.
Джерело: 0352

Вам також може сподобатися