В онкологічному диспансері відкрили оновлене поліклінічне відділення

dsc_509916 жовтня у Тернопільському обласному комунальному клінічному онкологічному диспансері відбулося відкриття оновленого поліклінічного відділення. Урочисту стрічку перерізали голова обласної державної адміністрації Олег Сиротюк, заступник голови обласної ради Олег Боберський, заступник голови ОДА Леонід Бицюра, директор департаменту охорони здоров’я ОДА Володимир Курило та головний лікар Тернопільського обласного комунального клінічного онкологічного диспансеру Леонід Шкробот.

Олег Сиротюк подякував усім, хто долучився до будівництва та ремонту поліклінічного відділення. Як зазначив керівник області, в процесі надання медичних послуг дуже важливо, щоб лікарі працювали в належних умовах, а люди, які звертаються за допомогою у медичний заклад, почувалися комфортно.
«Щорічно спеціалізовану медичну допомогу у Тернопільському обласному комунальному клінічному онкологічному диспансері отримують 7,5 тисячі хворих. Лікарі проводять до 3000 операцій, 1500 хворих отримують променеву терапію, 2700 – хіміотерапію. Оновлене поліклінічне відділення дозволить покращити умови надання медичних послуг.Потрібні ще кошти, щоб доукомплектувати кабінети належною технікою, але перший крок зроблено і це дуже важливо» – наголосив голова ОДА.

За словами головного лікаря Тернопільського обласного комунального клінічного онкологічного диспансеру Леоніда Шкробота, фінансування проекту добудови та реконструкції поліклінічного відділення здійснюється за кошти, виділені Міністерством регіонального розвитку та соціальної політики. Кошторис проекту складає 20774 тис. грн.  На даний момент профінансовано та виконано робіт на 7452 тис. грн.

«В результаті реконструкції з’являться чотири кабінети функціональної діагностики, які дозволять обстежувати більше пацієнтів та вчасно діагностувати рак, адже всі ми знаємо, що цю недугу важливо вчасно виявити, – наголосив Леонід Шкробота. –  Окремий операційний блок з післяопераційними палатами та 5 кабінетів лікарського прийому дадуть можливість медикам якісно та своєчасно надавати лікарські послуги».

«Департамент охорони здоров’я, керівництво обласного онкологічного диспансеру активно співпрацює з недержавними фінансовими організаціями, – констатував директор департаменту охорони здоров’я ОДА Володимир Курило. – Так, наприклад, у 2013 р спільно з Фондом «Розвиток України» залучили понад 17 млн гривень в рамках державно-приватної співпраці та придбали і використовуєть апарат променевої терапії та комп’ютерний томографії. Протягом року виконано 1200 рентгенотомографічних обстежень та проведена променева терапія 1635 пацієнтам».

Як зазначив Володимир Курило у 2010 – 2013 рр за кошти державного та обласного бюджетів, з метою енергозбереження, збудовано індивідуальну дахову котельню (2 млн гривень), добудовано третій поверх поліклініки з сучасним ремонтом приміщень та комунікацій (11 млн. гривень), введено в експлуатацію теплий перехід між корпусами (500 тис гривень) та реконструйовано корпус радіологічного відділення (4,75 млн гривень).

Довідково:
Поліклінічне відділення функціонує в складі онкологічного диспансеру. Число відвідувань у 2013 році склало 29012 осіб;  з них вперше звернулись 8682 особи, сільського населення 14552 осіб.
За даними Національного канцр-реєстру в Україні щорічно реєструється понад 160 тисяч нових випадків раку, кількість померлих внаслідок цієї хвороби перевищує 87 тисяч осіб.
В Тернопільській області щороку реєструється понад 3 тис. онкохворих.  На початок 2014 року перебувало близько 23 тис. хворих, захворюваність становить 328,2 на 100 тис. населення, у 2000 році ці показники складали – 17178 осіб, або захворюваність  282,1  на 100 тис. населення.

Вам також може сподобатися