21 та 28 березня тернопільські школярі здаватимуть пробне ЗНО

7_17_iПробне ЗНО одинадцятикласники здаватимуть у березні: 21 березня – з української мови і літератури, 28 – з інших предметів. Учні можуть реєструватись на один чи два предмети. Скільки коштувати пробне тестування поки що невідомо.

Про це повідомив  заступник директора з питань ЗНО та моніторингу освіти Тернопільського інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Шайнюк.

– Видано наказ Українського центру оцінювання якості освіти про проведення пробного ЗНО у 2015 році, – каже пан Шайнюк. – Його  мета – підготовка до основної сесії. Наказом  №106 від 16 жовтня визначено  – пробне з української мови і літератури буде 21 березня, 28 – з інших предметів.

Реєстрація на пробне тестування триватиме з 1 листопада до 15 грудня, додає фахівець. Під час нього буде витримана уся процедура, така яка є під час основної сесії. Аби випробувати себе, потрібно буде заплатити. Оскільки оплата  передбачена за рахунок фізичних і юридичних осіб, бюджетних коштів на це непередбачено.  Цьогоріч пробне тестування коштувало 79 грн.

– І зошити з пробного тестування, і бланки відповідей учні традиційно забирають із собою, – додає Юрій Шайнюк.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися