Чортківські студенти-медики відзначили день українського студента символічним флеш-мобом

201001Для студентів Чортківського державного медичного коледжу, що на Тернопільщині, 17 жовтня – це символ перемоги. Тому майбутні медики відзначили День українського студента на площі Героїв Євромайдану, саме у той день, коли їхні ровесники перемогли.
День українського студента відзначили 17 жовтня 2014 року на площі Героїв Євромайдану м.Чорткова студенти Чортківського державного медичного коледжу.
На чолі з директором коледжу понад 1500 викладачів і студентів вийшли на центральну площу міста, взявши аркуші жовтого і синього кольорів, утворили прапор України.
Усю студентську медичну родину привітав директор коледжу, Заслужений лікар України, кандидат медичних наук Любомир Білик та побажав натхнення на добру науку та плідну працю, підкорення нових вершин знань, досягнення омріяної мети, зустріти справжніх і надійних друзів та дістатись крізь терни до зірок, аби здібності, талант, високі патріотичні почуття стали запорукою нових визначних успіхів, котрими пишатиметься Україна.
Любомир Степанович висловив гордість студентською молоддю, адже це “свідчення того, що у нашому коледжі завжди панував дух патріотизму та інтелігентності, а також вручив сертифікати на іменну стипендію кращим студентам коледжу”.
З вітальним словом звернувся до медичної студентської родини міста синкел у справах формації духовенства УГКЦ Бучацької Єпархії отець Андрій Лемчук та окропив усіх присутніх свяченою водою, благословивши на добрі справи в ім’я України.
Заступник голови Чортківської районної ради Любомир Хруставка, який був запрошений на захід, подякував студентам за патріотизм та свідомий вибір демократичного розвитку нашої держави.
Основою дійства став флешмоб та спільна молитва за Україну, мир і спокій, а фінальна патріотична вокально-хореографічна композиція символізувала єдність нашої держави. Яскравим і незабутнім стало дійство, яке створили учасники у вишиванках та білих халатах.
– Жовтнева “Революція на граніті” 1990 року на центральній площі м.Києва – пам’ятна подія. Саме тоді відбулося студентське голодування, яке отримало назву “Революція на граніті” – повідомив прес-службу департаменту охорни здоров’я директор Чортківського державного медичного коледжу Любомир Білик. – Тоді українські студенти не злякалися Радянської влади, не побоялися вийти на вулиці зі своїми гаслами. Часи були непевні. Студентів не розуміли, а вони діяли. Творили ланцюги єднання українців в Українській державі. Учасників студентської акції протесту в Києві у далекому 1990 році підтримали студенти і нашого, тоді ще медичного училища.
Як говорить керівник медколеджу, “для студентів Чортківського державного медичного коледжу 17 жовтня – це символ перемоги. Тому майбутні медики відзначили День українського студента на площі Героїв Євромайдану, саме у той день, коли їхні ровесники перемогли”.
Ведучі заходу закликали присутніх до миру та єдності, щоб усі згуртувалися та показали, що українське студентство, яке пройшло шлях від “Революції на граніті” до “Революції гідності” гідне достойного майбутнього у європейській державі.
Вони наголосили, що “Україна – суверенна і незалежна держава, і ніхто не має права посягати на її цілісність”. А ще висловили своє бажання жити на рідній землі, під мирним небом та розмовляти українською мовою.
– Ця подія має надзвичайно велике значення – зазначив Любомир Степанович. – Нам усім сьогодні хочеться підтвердити, що ми єдині.
Слава Україні! Героям слава!

Вам також може сподобатися