У Тернополі на «Східному» конфлікт через зруйнований паркан

2014_image5Мурований паркан на вул. С. Бандери, 81а, що в Тернополі, став яблуком розбрату між сусідами – об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку «Злагода-В» та власником приватного будинку Тарасом Семківим. Останній вирішив влаштувати собі ще один заїзд до будинку. Для цього демонтував частину огорожі, встановленої мешканцями сусідньої багатоповерхівки. Члени ОСББ стверджують, що документи, якими оперує тернополянин, є суперечливими, й обіцяють звернутися до суду.

«Номер один» неодноразово розповідала про конфлікт щодо забудови прибудинкової території будинку, що на С. Бандери, 81. Спершу на ділянці розпочала будівництво одна з тернопільських будівельних фірм, тепер використовувати ділянку для власних потреб планує найближчий сусід багатоповерхівки. 30 травня власник із приватного будинку почав розбирати паркан, аби через клумби та сторожовий будинок зробити заїзд на свою приватну територію. Тоді завершити почате тернополянину завадили правоохоронці. Друга спроба відбулася 8 жовтня. Цього разу власнику приватного будинку таки вдалося демонтувати частину огорожі.

– Наш сусід вирішив облаштувати проїзд через наш двір. Не зрозуміло, яким чином він отримав у міській раді дозвіл на укладання договору сервітуту на виготовлення проїзду на дорогу громадського значення. Однак наш двір не є дорогою громадського значення. Крім того, у нього немає рішення на демонтаж паркана, встановленого за кошти мешканців будинку. Він передбачений технічною документацією, – каже директор ОСББ Тетяна Байрак.

Мешканці будинку стверджують, що шукати корінь проблеми треба значно глибше. Люди заявляють, що одна з будівельних фірм Тернополя хоче викупити у тернополянина земельну ділянку, яка перебуває у його власності. Територія є доволі зручною у розташуванні, тому що знаходиться обабіч центральної дороги проспекту Бандери. Втім є одна проблема: на даний час ділянка є ізольованою від центральної вулиці, тому її власник вирішив зробити обхідний маневр та облаштувати додатковий заїзд.

Під час демонтажу об’єкта кореспонденту «Номер один» вдалось поспілкуватися з іншою стороною конфлікту – Тарасом Семківим. Пояснення чоловіка було доволі коротке, мовляв, він зайнятий роботою.

– У мене є всі необхідні дозволи: рішення сесії міськради, технічні умови, проектна документація, догорів сервітуту, – каже чоловік. – Зараз вони знаходяться у працівників міліції. Нещодавно Львівський апеляційний суд прийняв рішення на мою користь, тому я почав демонтаж.

Чоловік стверджує, що звертався в об’єднання співвласників ліквідувати перешкоду і там навіть зареєстрували його заяву.

– До речі, мене ОСББ замурувало самовільно – без погодження, – каже Тарас Семків. – З цього приводу я звернувся у прокуратуру і в Держбудконтроль, однак в даній структурі пояснили, що відомство на місяць призупиняє проведення перевірок, тому наразі вони не можуть надати своїх висновків.

Мав право руйнувати паркан тернополянин чи ні, тепер з’ясовуватимуть контролюючі органи. А «Номер один», як завше, стежитиме за перебігом подій і обов’язково повідомить своїх читачів про результати перевірок у наступних випусках.
Джерело: “Номер один”

Вам також може сподобатися