Чому мати та донька не відповідатимуть за неправдиву заяву про зґвалтування?

thumb_39849_news_m Міліціонерів виправдали, а кримінальне провадження, порушене проти них за зґвалтування неповнолітньої закрили. Про це повідомив під час прес-конференції 21 жовтня начальник слідчого управління обласної міліції Олександр Богомол.

Нагадаємо, що заяву про зґвалтування 15-річної дівчини трьома працівниками Борщівського райвідділу міліції подала до правоохоронців її мама наприкінці червня цього року.

– Прокуратура області закрила цю справу минулого тижня, – розповів пан Богомол. – Під час розслідування були проведені експертизи ДНК, і всі вони спростували факт будь-якого сексуального контакту між міліціонерами райвідділу та постраждалою.
Начальник обласної міліції Василь Облещук вважає, що це була спроба створити на Тернопіллі Врадіївку №2 та очорнити місцевих міліціонерів. Він дякує громаді Борщівського району, яка вирішила дочекатися результатів слідства.

– Ви знаєте, скільки здоров’я, скільки нервів пішло на те, щоб виправдати тернопільську міліцію. Щоб довести, що таке явище не характерне для нашої  міліції.  Тут люди побожні, сумлінні, патріоти, – каже пан Облещук. – Хтось хотів очорнити тернопільську міліцію. Адже у справу  хотіли втягнути і сусідні області, з Києва приїжджали, політичні сили хотіли залучити. Але громада визначилась, проявила витримку і сказала: “Нехай слідство прийме об’єктивне рішення, і ми тоді будемо судити”. А так ми могли б мати Врадіївку №2.
Втім ні мама, ні дівчина найшвидше не нестимуть відповідальності за свої заяви. Адже кримінальна відповідальність за надання завідомо неправдивих свідчень або неправдиве повідомлення про вчинення злочину наступає із 16 років. Тому дівчині вона не загрожує, пояснив Олександр Богомол.  Щодо матері, то притягнути її до відповідальності теж буде важко, оскільки у заяві вона все описала зі слів доньки.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися