Педадгоги Тернопільщини можуть залишитись без зарплати?

1355415270_shkola_klasПро недофінансування галузей освіти і охорони здоров’я йшлося 23 жовтня  на засіданні під керівництвом  заступника голови Тернопільської ОДА Леоніда Бицюри за участю директора департаменту фінансів облдержадміністрації Степана Скибиляка, директора департаменту освіти і науки Любомира Крупи та директора департаменту охорони здоров’я Володимир Курила.

За словами Леоніда Олексійовича, проблема недофінансування є дуже актуальною для області. Найбільше не вистачає коштів представникам освіти і медицини краю. Загалом, не вистачає майже 70 млн.

«Обласна державна адміністрація звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням посприяти у виділенні додаткової субвенції  на нашу область, — зазначив Леоніда Бицюри. – Наразі ми працюємо над пошуком додаткових джерел фінансування , це для нас пріорітет».

Під час наради заступник голови облдержадміністрації повідомив, що частина районів зрозуміла проблему  і вжила заходів – перенаправлення вільних залишків коштів  на потреби медицини і освіти, а частина районів проблеми не бачить. Тому доручив працівникам департаментів вжити необхідних заходів провести відповідну роботу з представниками всіх районів.

«Обласна адміністрація докладе всіх зусиль, щоб заробітна плата   була виплачена працівникам бюджетної сфери в повному обсязі», — контатував Леонід Бицюра.

Вам також може сподобатися