Порушення на виборах

039ED27C-7FB3-4D4E-B695-4FDF69C9035A_mw1024_s_nПідкуп виборців, перешкоджання роботі ОВК, порушення правил агітації та роботи дільничних комісій, нанесення тілесних ушкоджень одному з кандидатів в нардепи, побиття правоохоронця на ДВК і громадського спостерігача просто посеред вулиці. Все це відбувалось напередодні дня голосування на Тернопільщині. Загалом, правоохоронці отримали 27 повідомлень.

РУСЛАН БАЛИК, заступник начальника УМВС України в області:

«Позавчора було також ДТП за участю працівника міліції та членів ДВК, на території Зборівського р-ну, коли вони поверталися з ОВК, до дільничної комісії в селі Івачів, Тернопільського р-ну, потрапили в ДТП і машина перевернулася, у зв’язку з ускладненням погодних умов. Голова комісії з тілесними ушкодженнями госпіталізована, працівник міліції, як на чудо залишився живим і неушкодженим, ну там незначні тілесні ушкодження, але він виявив свою громадянську позицію дальше продовжив супроводжувати бюлетені та по сьогоднішній день на тій ДВК, яку було зазначено».

Найбільше порушень відбулось, у так званий, «день тиші». Громадські спостерігачі зазначають, що деякі політичні партії хоч завуальовано проте рекламували свою силу та приховано агітували. Є в активістів і претензії до розклейки листівок.

ВАСИЛЬ ТОМЧИШИН, ГМ «ОПОРА»:

«Було найбільше порушень законодавства, передвиборчого, було найбільше від кандидатів і від партій, по розклейці в недозволених місцях, на комунальній власності. Керівники Штабів, кандидати, довірені особи, не могли ніяк це прокоментувати. Тобто, найбільша кількість джинси, все місто було просто завалене рекламою без вихідних даних».

В свою чергу, представники Штабів політичних партій переконують, ця передвиборча кампанія хоч і коротка, проте, дуже брудна.

РОМАН ЗАСТАВНИЙ, керівник обласного Штабу політичної партії «Народний Фронт»:

«Останній тиждень для «Народного Фронту» був достатньо проблематичний. Тому що на протязі цілого тижня проводились систематичні вкидування «чорного піару» по нашій політичній силі, який мав масовий характер. Вчора і позавчора, в результаті слідчих дій було встановлено, що агітаційні матеріали завозились централізовано, з Києва. Це і буклети, це і окремі газети, з брендуванням «Народного Фронту», які практично носили порушення не тільки виборчого законодавства, а й статті 110, практично відкриті заклики до війни і т.д.»

Окрім, «чорнухи» були випадки незрозумілих домовленостей чи то підкупу виборців.

СТЕПАН БАРНА, керівник обласного Штабу партії «Блок Петра Порошенка»:

«Підписання угоди про співпрацю з виборцями в 167 окрузі стало предметом окремої уваги наших людей, наших агітаторів, котрі безпосередньо стежать за дотриманням чинного законодавства».

Проте, зазначають представники політичних сил, правоохоронці разом із активістами вчасно реагують на всі порушення. І додають, що будь-які нечесні махінації не вплинуть на думку свідомих українців.

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися