Волонтер просить допомогти 72-й механізованій бригаді

thumb_42617_news_mДопомогти речами, продуктами та оптикою бійцям 72-ї механізованої бригади закликає жителів Тернополя та області волонтер Галина Кіндзерська. Потреби у вояків, зважаючи на умови їхнього перебування, дуже величезні.

Приносити речі, за інформацією волонтерки, можна у штаб Самооборони Тернопільщини. Саме вони допомагають жінці із доставкою продуктів, одягу та інших речей на Схід. Однак, охочим допомогти саме 72-й бригаді,  варто зробити відповідну помітку –  на 72-гу бригаду, волонтер Галина Кіндзерська.

– Потрібні бушлати, – каже волонтер. – Якщо бушлати прості, то потрібні і дощовики. Причому нема різниці, якого розміру бушлати – там дуже багато людей. Тож, якщо не підійде за розміром одному, підійде іншому. Потрібні майки, футболки, термобілизна, полотенця, шкарпетки, шапки. Потребують хлопці взуття –  це можуть бути берці чи утеплене гумове взуття. Причому розмір взуття також нема значення, бо там потрібні різні розміри.

Окрім теплого одягу, потребують вояки зимових палаток на три особи,  обігрівачів на солярці до цих  палаток, зимових спальників.  Також до палаток ще потрібні  електричні фанарі на солярці.

– Можливо, хто може принести ключі для ремонту техніки, – додає пані Галина. – Це ж механізована бригада, постійна робота з технікою, це часті поломки транспорту. Тож ремонтувати її також треба мати чим.

Потребують хлопці і засобів побутової хімії, і ліків.  Якщо хтось має змогу допомогти ліками, то може порадитись з медиками щодо того, що так необхідно для військового  в АТО, додає волонтер.  Хоча у списку  майже нема нічого незвичайного – усе можна придбати в будь-якій аптеці.

– Це ліки – від застуди, від кишкових захворювань,  це – пакет першої медичної допомоги – бинти, джгути і т.д., – додає  Галина Кіндзерська. – Це заспокійливе, знеболювальне, кровозупинні засоби.

Фотозвіт про усі отримані та передані речі пані Кіндзерська виставить у соцжемережах. А ще під час найближчої поїздки на Схід, жінка планує зробити  відео сюжет про потреби вояків, про умови їхнього проживання, харчування. Хоча, чи вдасться реалізувати цей задум, залежатиме від слова командування.

– Якщо хтось може допомогти з теплові зорами, приладами нічного бачення, іншою оптикою, то це тільки вітається, – додає жінка. – Ми були б дуже вдячні тим, хто допоможе хлопцям з 72-ї  бригади отримати  усе необхідне.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися