І тролейбуси придбали, і міський бюджет заощадили

trol34824Тернопільський тролейбусний парк поповнився вісьмома транспортними засобами. Більшість із них уже перебувають на території КП “Тернопільелектротранс”. Хоч придбані у Чехії тролейбуси не нові, але вони у якісному добротному стані. За словами міського голови Сергія Надала, цей електротранспорт забезпечить тернополянам комфортний проїзд, а бюджет Тернополя внаслідок цього було суттєво зекономлено.

“Як показує практика, чеські тролейбуси досить довго служать. А вартість уже вживаного, але у якісному стані електротранспорту (навіть при тому, що євро зросло відповідно до минулого року майже вдвічі) разом із розмитненням та доставкою становить у межах 350-370 тисяч. Тоді коли новий тролейбус коштує від 2,5 до 3 мільйонів. Це екологічно-чистий інайдешевший вид транспорту, перувагу якому надають тернополяни. До того ж він він перевозить всіх пільговиків без обмежень”, – наголошує очільник громади міста.

Співпраця з чеськими тролейбусними ремонтниками місцевого самоврядування Тернополя існує вже не один рік. Її ефективність ставлять у приклад багатьом іншим містам України, серед яких Львову та іншим значно більшим за територією і кількістю населення обласним центрам.

Як запевнили у КП “Тернопільелектротранс”, такі транспортні засоби, на яких є відповідні сертифікати про проходженнях капітального ремонту, працюють без поломок 5-7 років. А за комфортабельністю пасажироперевезень не поступаються новим вітчизняним аналогам.

Джерело: Тернопіль вечірній

Вам також може сподобатися