В акції “Дружнє місто” взяли участь майже 100 дітей

es3Тернопільський благодійний фонд «Карітас» допоміг малозабезпеченим і переселенцям зі Сходу. Але цим добрі справи не завершилися.

Протягом жовтня у рамках проекту «Мобільна робота з молоддю» працівники фонду організували для дітей із багатодітних, малозабезпечених і кризових родин спортивно-патріотичні «Козацькі забави».

15-ро дітей мали змогу показати свою спритність, мужність, швидкість та кмітливість. Команди наввипередки змагалися одна з одною, щоби довести свою першість. Про це повідомляє сайт місцевої парафії УГКЦ.

– Мета акції – привернути увагу до славного минулого нашої країни, пов’язаного з українським козацтвом, та заохотити дітей до здорового способу життя, – інформують у прес-службі фонду. – Дбати про своє здоров’я і знаходити альтернативи для проведення вільного часу – одні з головних завдань при роботі із підлітками. Підлітки зазвичай перебувають у пошуку за гострими емоціями та враженнями, саме тому вважаємо за необхідне показати їм різноманітні шляхи, як можна у конструктивний спосіб досягнути даних відчуттів. Поїздки, конкурси, змагання, творчі вечори – ці та багато інших заходів допомагають  дітям проявити себе, збагатити свій внутрішній світ, відкрити для себе нові можливості.

Небайдужим є благодійний фонд «Карітас» до переселенців зі Сходу. Кожному, хто звернувся до організації, надали посильну допомогу. Продукти, одяг, медикаменти, соціальна та психологічна підтримка – про ці найважливіші для життя речі намагаються подбати працівники «Карітасу».

Багато громадських організацій міста теж долучаються до спільної справи. Зокрема днями БФ «Карітас», управління освіти і науки Тернопільської міської ради та ГО «Молодіжний центр розвитку «МІСТ» провели акцію «Дружнє місто» для дітей, які приїхали з Донеччини, Луганщини, Криму, а також запрошеними буди діти Тернопільщини, батьки яких воюють в АТО. Під час події переселенців знайомили з історією міста у формі квесту, забавляли, розважали. А батьки тим часом виготовляли обереги для дітей.

– Метою заходу було організувати цікаве, пізнавальне дозвілля для дітей і батьків, створити можливості спілкування та взаємопідтримки, надати інформацію про громадські об’єднання міста, куди сім’ї можуть звертатися, та про допомогу, яку вони можуть отримати, – говорить керівник ГО «Молодіжний центр розвитку «МІСТ» Христина Біла.

Довідково. В акції взяли участь майже 100 дітей. Діти відвідали Тернопільський замок, Архикатедру, Тернопільський академічний обласний драмтеатр імені Т.Шевченка, Тернопільський історико-меморіальний музей політичних в’язнів та бібліотеку-музей «Літературне Тернопілля».

Джерело: 7 Днів

Вам також може сподобатися