Скільки насправді обходиться тернопільським маршрутчикам перевезення одного пасажира?

88855342_marshrutka1Скільки насправді обходиться тернопільським маршрутчикам перевезення однієї людини – вивчає комісія в Тернополі. На сесії міськради черговий раз перевізники звернулись з вимогою підняти вартість проїзду.

Поки ціни на проїзд лишаються в розмірі 2,50 грн, в мерії кажуть: дорожчання товарів та продуктів і так б’є по кишені людей, піднімати вартість проїзду зараз не було б доцільним.

Перемовини з перевізниками поки ні до чого не призвели, вони не перший місяць вимагають підвищення тарифів на проїзд. Є певні причини, які до цього спонукають, це і підняття цін на бензин, і на паливно-мастильні матеріали. Є інша сторона медалі. Ми не бачимо зростання зарплати для тернополян, хоч зросла плата за воду, теплопостачання, ціни на ліки, продукти, це б’є по кишені тернополянина, тому би було некомфортно зараз ще підвищувати ціну за проїзд в громадському транспорті, – каже мер Тернополя Сергій Надал.

Мер згадує і приклад Львова. Там нещодавно суд скасував рішення виконкому про підвищення вартості проїзду. Відтак, квиток у маршрутці там зараз коштує 2 гривні.

– Ми на разі не піднімаємо вартість проїзду, але оскільки було звернення перевізників, щоби перевірити реальний стан справ, була створена спеціальна комісія,  до якої ввійшли представники управління транспорту, управління економіки, представники депутатських комісій. Вони мають визначити, яка реальна собівартість проїзду і прийняти рішення, – розповідає мер Тернополя Сергій Надал.

Джерело: Доба

Вам також може сподобатися