У Тернополі суд розглядає справу братів, які вербували бойовиків для терористів

128505Тернопільський міськрайонний суд розглядає справу щодо двох місцевих жителів, яких підозрюють у державній зраді, сприянні терористичним організаціям, фінансуванні тероризму та вербуванні для вчинення терористичних актів.

Про це повідомили IA ZIK у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

Двох братів обвинувачують у тому, що вони інструктували завербованих осіб, організовували їх матеріальне забезпечення, а згодом відправляли через Білорусь у спеціальний табір у Ростові-на-Дону. Там найманців готували для участі у терористичній діяльності в Україні.

За даними прокуратури, за три місяці цього року чоловіки завербували щонайменше 10 українців.

Ще одного тернополянина, якого звинувачують у сприянні терористам, обміняли на українських військових, що перебували у полоні.

Нагадаємо, 47-річного чоловіка затримали у вересні. Протягом кількох місяців, стверджують в обласній прокуратурі, той вербував для терористів тернополян. А перед тим у складі харківського «Оплоту» брав участь у захопленні тамтешньої ОДА.

«Його разом з іншими 169 особами обміняли на полонених українських військових. Слід зазначити, що обмін не припиняє розслідування розпочатого стосовного нього кримінального провадження. Підозрюваного оголошений у розшук. І у випадку встановлення місця його перебування розслідування буде продовжено і він відповідатиме за скоєний злочин», – розповів прокурор Тернопільської області Юрій Гулкевич.

Джерело: ЗІК

Вам також може сподобатися