Всі паливні котельні навчальних закладів Тернопільщини працюють у штатному режимі

18_mainПро стан підготовки діючих котелень і систем  опалення, впровадження енергозберігаючих технологій і модернізацію відомчого котельного господарства, каналізаційних мереж, перевірки наявних лічильників, проведення заміру опору пристроїв заземлення, ізоляції електромережі та блискавкозахисту йшлося на засіданні колегії департаменту освіти Тернопільської облдержадміністрації, що відбулося 30 жовтня.

За інформацією відділу соцрозвитку, при департаменті освіти і науки облдержадміністрації всі  977 паливних котелень працюють у штатному режимі.

«З початком опалювального сезону готові до роботи були 45 км теплових мереж, 362 артезіанських свердловин, 295 водозаборів,  також відремонтовано 0,05 км водопровідних та 0,04 км каналізаційних мереж, – поділився директор департаменту освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Любомир Крупа. – Наразі проводяться роботи із забезпечення відповідних навчальних закладів твердим паливом. Так, станом на 27 жовтня придбано і завезено у навчальні заклади 3422,5 тони твердого палива, що складає 61,7% від загальної потреби».

За словами Любомира Левковича, з метою  підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів та зменшення споживання природного газу у 2014 році заплановано перевести на альтернативні види палива 40 котелень. Станом на 27 жовтня поточного року завершено роботи у 17-ти навчальних закладах Бучацького (ДЮСШ, Центр позашкільної роботи учнівської молоді смт. Золотий Потік), Густинського (ЗОШ с. Городниця та No2 м. Копичинці), Заліщицького ( ЗОШ сіл Бедриківці та Дзвиняч), Зборівського (ЗОШ с.Млинівці), Козівського (ЗОШ с.Туарів), Кременецького (ДНЗ сіл Дунаїв і Лосятин), Лановецького (ДНЗ с.Люлинці), Монастирського ( ЗОШ с. Підгороднє та Криниця), Підгаєцького ( с.Мирне), Теребовлянського (ЗОШ с.Дарахів і Стара Могильниця) районів.

«Ведуться відповідні роботи у Підволочиському і Чортківському районах. Також заплановано перевести на електричне опалення 21 навчальний заклад, у тому числі – 5 із впровадженням теплоакумуляційного обігріву. На опалення електроконвекторами уже переведено школи сіл Носів і Угринів Підгаєцького району та дитячий садок у селі Хмелиська Підволочиського раону, Бучацький колегіум ім. Св. Йосафата», – констатував керівник освітньої галузі краю.

Вам також може сподобатися