Тернопільські волонтери навчились власноруч виготовляти потрібні для АТО речі

vlcsnap-2014-11-05-18h41m08s254Сухий борщ, в’язані балаклави, балони-буржуйки, та плетені маскувальні сітки. Тернопільські волонтери навчились власноруч виготовляти потрібні для АТО речі. Для цього просять приносити порожні газові балони, в’язані речі, які можна розплести, тканину для маскувальних сіток. Незмінними потребами залишаються і теплі одяг та взуття, спальні мішки і намети.

Керівник одного зі складів Логістичного центру допомоги бійцям АТО показує останні результати їх спільної праці – буржуйку “Схід і захід разом”.

– Звичайний газовий балон, звичайний комин. Засипається все, що горить, від взуття до звичайного листя. Зверху кладуться дрова і засипається півлітрою солярки. Один сірник, після цього така звичайна труба ставиться зверху.

Конструкція накривається кришкою того ж балона. Перші хвилини димить, далі нагрівається і до 10 годин віддає тепло. Така може обігрівати великі підрозділи наших бійців, тому зараз вкрай необхідна на полі бою. На склад №2 вже привезли з півсотні балонів. Треба ще, кажуть волонтери. Про все, що отримують, готові відзвітувати в будь-який момент.

– Вже є замовлення 50 штук. Ми не справляємось з болгаркою, тому закупляємо плазморіз. Через 2 роки всі спитають, нащо ми купляли плазморіз. Тому приходьте, документація вся на столі і в комп’ютері, перевіряйте, – говорить керівник Складу №2 Логістичного центру допомоги бійцям АТО Тарас Білан.

Незмінною потребою бійців залишається теплий одяг. Волонтери просять приносити на склади за адресами Збаразька,16 та Академіка Дністрянського,10 все, що може зігріти хлопців.

– Теплий одяг будь-який: флісові кофти, теплі светри, штани, тепла білизна, термобілизна, форма, бушлати дуже потрібні якісні, спальники… Сухий спирт, балаклави, шапки, рукавиці, берци дуже потрібні, бо те, що дають в армії, дуже швидко розлазиться… Зараз будем вже просити якісь білі маскувальні костюми, – пояснює волонтер Складу №1 Логістичного центру допомоги бійцям АТО Христина Феціца.

Є потреба і в наметах різного розміру, і в морозостійких спальних мішках. Люди не втомлюються нести гроші, продукти та речі. Тернопільські господині передають на фронт сухий борщ та домашню випічку, в’яжуть теплі балаклави та шкарпетки, чоловіки плетуть з тканини маскувальні сітки. Не вичерпуються і заробітчани.

– З Італії в понеділок передали гольфи під коліно, 132 пари, передають грілки для ніг, рук, які кидати у взуття, рукавиці і гріють 5,7,10 годин, – каже Христина Феціца.

Волонтери дякують усім за допомогу. Запевняють, вона неодмінно потрапляє до наших солдатів. Просять не забувати писати бійцям листи та приносити хай невеликі, проте від щирого серця, подарунки хлопцям до зимових свят. А також запрошують долучитись до благодійного концерту, який відбудеться 12 листопада о 18.30 в обласній філармонії. Усі зібрані гроші підуть на потреби бійців АТО.

Джерело: ТВ-4

Вам також може сподобатися