Тернопільські міліціонери розповіли школярам про свою професію

MVS_4024Побачити в яких умовах працюють працівники міліції, як вдосконалюють навики з бойової та фізичної підготовки мали змогу дев’ятикласники Великоберезовицької школи. Зустріч з школярами організували співробітники Тернопільського міського відділу міліції спільно з працівниками управління кадрового забезпечення.

Школярі товаришують з міліціонерами вже другий рік поспіль. Правоохоронці часто навідуються до навчального закладу, проводять з дітьми профілактичні бесіди, розповідають про свою роботу.

– У нашій школі триває тиждень права, – розповідає вчитель історії і правознавства Євген Нацюк. – В рамках його проведення ми запланували зустрітися з правоохоронцями. Нашу ініціативу підтримали співробітники Тернопільського міськвідділу міліції та влаштували нам «день відчинених дверей».

Старший інспектор кадрового забезпечення Роман Пітик розповів юнакам та дівчатам про основні завдання, які виконують правоохоронці. Школярі також дізналися про умови вступу та навчання у відомчих вишах, про факультети, які готують спеціалістів для різних міліцейських служб.

Цікаву екскурсію для старшокласників провела директор міліцейського музею Наталія Голик. Вона розповіла про становлення та розвиток міліції краю.

Побували підлітки у стрілецькому тирі, де їм показали спецзасоби та озброєння, яке використовують у своїй роботі правоохоронці.

Співробітники відділу професійної підготовки управління кадрового забезпечення дозволили школярам розібрати і зібрати навчальну вогнепальну зброю.

Діти мали змогу побачити в яких умовах тренуються правоохоронці, як вдосконалюють фізичну підготовку та підтримують себе в формі.

Міліціонери навчали дітей прийомів самооборони, основ рукопашного бою.

Не забули міліціонери нагадати школярам про їхні права та обов’язки, про правила безпечної поведінки, а також застерегли від необдуманих вчинків.

– Мені дуже сподобалось, всім іншим учням думаю також, – ділиться своїми враженнями школярка Пришляк Христина. – Ми побачили, чим живе міліція зсередини. Було цікаво побувати у тирі та музеї. Ми обов’язково навідаємось сюди ще не один раз.

MVS_4033

MVS_4023

Вам також може сподобатися