У ТНЕУ відбулася акція вшанування героїв, які загинули захищаючи рідну землю від ворога в зоні АТО

img_5149Головними і трагічними подіями останнього часу для всієї нашої держави є героїчна боротьба українських бійців з російським агресором. Cьогодні  в Україні народилася ціла когорта патріотів, які її об’єднали. Десятки тисяч наших батьків, синів, братів, друзів, коханих щоденно захищають Батьківщину на передовій. Вони — наше сьогодення, вони — наше майбутнє.

Шостого листопада 2014 року у Тернопільському національному економічному університеті відбулася акція вшанування героїв – випускників вищого навчального закладу, які загинули, захищаючи рідну землю від ворога в зоні АТО.

Відкрив захід ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий: «Ми  зберігаємо у серцях світлу пам’ять про випускників нашого університету, які загинули, мужньо виконавши свою військову присягу перед українським народом. Вони, як справжні лицарі своєї землі у найважливішу мить не здригнулися і поклали життя за Україну. З якою гідністю вони йшли під кулі, відстоюючи нашу з вами свободу,  захищаючи  наш спокій! Ще довго болітиме батьківська рана. І слова мало чим зарадять. Безмежний жаль за перерване героїчне життя обпікає сотні тисяч сердець. Підла куля обирає найкращих».

Також до акції долучилися міський голова Сергій Віталійович Надал, начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Юлійович Комендат та випускники ТНЕУ – учасники АТО, бійці 51-ї окремої механізованої бригади: Іван Бліщук, Іван Юник (випускники ФББ), Володимир Філіповський (випускник ФФ ), Михайло Тищук (випускник Тернопільського національного технічного університету).

Михайло Тищук виступив перед учасниками акції, поділившись щирими переживаннями і вірою в перемогу. Боєць наголосив, що туга й жаль стискають серця, однак  алея вшанування загиблих за нескореність рідного народу повинна завершитись на цій трійці героїв.

Учасники акції посадили біля університетської каплички три кущі калини – символ вічної пам’яті про трьох мужніх синів української землі, нескорених духом Героїв, випускників Тернопільського національного економічного університету – Віктора Семчука, Володимира Гарматія, Андрія Юркевича.

Вони десь там – на відстані душі,
Де кращий світ, незвідані простори…
Їх імена у серце, мов ножі,
Встромляє ніч, коли погасли зорі…
Ну, як, скажіть, вгамує весь свій біль
Уже без сліз, убита горем мати?
Чиїсь маленькі доня або син
Не раз спитають, коли прийде тато?..
Ну, як ховатимуть батьки синів?
Чиєсь кохання заридає гірко…
Самотність б’є у скроні, ніби грім –
Тепер на небесах у них домівка…
Болить душа, німі думки й слова,
В останню путь проводимо Героїв…
Вони десь там – їх вічність обійма,
Й горять нові вкраїнські вільні зорі.

Нехай калиновий цвіт, що забуяє навесні,  стане даниною пам’яті та нагадуванням кожному з нас, якою ціною здобувалася воля України.

Кожен з нас може долучитися до цієї акції, зав’язавши жовто-блакитну стрічку на гілках калини. Вшануймо наших героїв, вони житимуть завжди в наших серцях!

img_5047

img_5182

Вам також може сподобатися