У Тернополі до кінця року планують завершити роботи над комунальним ринком

runokУ Тернополі на вул. Шептицького триває реконструкція комунального ринку для торгівлі продуктами харчування. Як розповідає директор КП «Підприємство матеріально-технічного забезпечення» Олег Фляк, планується завершити усі будівельні роботи до кінця поточного року, щоб люди, які сьогодні торгують на тротуарах, змогли здійснювати свою діяльність у сучасному ринковому комплексі відповідно до санітарних норм.

«Наразі будівельні роботи продовжуються, зокрема побудований загальний та адміністративний корпуси із вбудованим закладом громадського харчування, приміщення для торгівлі м’ясо-молочними продуктами та санітарно-ветеринарна лабораторія, – розповідає Олег Фляк. – Також заплановані місця для торгівлі продукції з автотранспорту, тобто передбачені умови для усіх категорій підприємців. У даних приміщеннях передбачена сучасна система вентиляції та обігріву, щоб підприємці могли торгувати у будь-яку пору року».

За словами директора КП «Підприємство матеріально-технічного забезпечення», місць у новому ринку для торгівлі буде достатньо, адже працівники моніторили кількість бажаючих здійснювати торгівельну діяльність.

«Реконструкція постійно діючого ярмарку у сучасний ринковий комплекс проводиться, щоб створити належні умови для продавців та покупців, а також, щоб функціонував ринок відповідно вимог нормативно-правових актів, – розповідає завідувач сектору регуляторної політики та підприємництва управління торгівлі Галина Горєва. – Також ми звернули увагу на створення торгових місць для соціально незахищених верств населення, які вирощують сільськогосподарську продукцію на власних присадибних ділянках».

Галина Горєва також зазначила, що до початку реконструкції громадянам, які торгували на постійно діючому ярмарку, було запропоновано вільні місця на територіях існуючих ринків міста. Однак, торгівці не прислухалися до пропозиції та продовжують торгувати на тротуарах міста, що призвело до поширення несанкціонованої торгівлі. За її словами, після завершення реконструкції, на вулицях торгувати більше підприємці не будуть і не заважатимуть руху транспорту.

«Під час реконструкції ринку, ми повинні були згідно вимог забрати людей із цієї території заради їх безпеки. Саме тому підприємці почали торгувати на тротуарах, – додає директор КП «Підприємство матеріально-технічного забезпечення» Олег Фляк. – Це вимушені дії, тому ми просимо вибачення у тернополян за тимчасові незручності».

Джерело: Номер один

Вам також може сподобатися