Як Dakh Daughters підкорили серця тернополян

666666-620x414Тернопіль спраглий до культурного життя, до різноманітних виявів творчості, до нового та якісного мистецтва, тому й не дивно, що на перфомансі славнозвісних Dakh Daughters зала Тернопільського драматичного театру була вщент заповнена. Маючи певне уявлення про гурт, від концерту (хоча це слово далеко не означує усю потужність дійства) можна було очікувати всього, але такого…
Широка палітра стилів, неймовірно цікаві образи, цитування класиків та сучасників літератури, виконання пісень англійською, німецькою, французькою мовами, залучення українських діалектів, макаронічної мови, імпровізації – все це разом створило загальний настрій. Отож, розпочали дівчата із відомої Rozy/Donbass. Увага публіки була прикута до сцени. П’ятеро красунь із забіленими обличчями, з довгими віями, в зелених плащах та легких білих сукнях. Не повірити їхній творчості просто неможливо, бо вони – щирі, відверті, безпосередні.
Гротескний спектакль, котрий місцями нагадував театр абсурду, не залишив байдужим нікого із присутніх. Dakh Daughters Band – свіжий подих сучасного українського мистецтва європейського рівня. Дівчат викликали на біс. Публіка аплодувала стоячи. Горизонт сподівань було досягнуто.

Джерело: На Валовій

Вам також може сподобатися