У Тернополі суттєво зросла кількість людей, які отримують субсидії

vlcsnap-2014-11-11-11h01m36s33У Тернополі суттєво зросла кількість людей, які отримують субсидії. Правом на пільгу уже скористалось близько 4 тисяч городян. Це більше, аніж минулого року, бо суттєво зросли тарифи на комунальні послуги, пояснюють в управлінні соціальної політики. Заяви приймають і надалі.

Документи на субсидію почали приймати з початком опалювального сезону. Зараз її нараховують по-новому. Відповідне рішення прийняв Кабінет Міністрів ще у серпні. Зараз діють нові соціальні нормативи користування комунальними послугами, соціальні норми житла, а також новий спосіб розрахунку розміру субсидії.

– Соціальні нормативи життя збільшилися і це дуже добре, бо субсидія буде більша, а от нормативи користування житлово-комунальними послугами зменшилися. Наприклад, на газ, на воду гарячу і холодну, то приблизно у два рази. На електричну енергію нормативи збільшилися. Урядова постанова передбачила коригуючі коефіцієнти. Для приватних будинків – 1,1, а для багатоквартирних будинків – 0,5, – розповідає в.о. начальника управління соціальної політики Тернопільської міськради Володимир Сулима.

В управлінні соціальної політики кажуть: через зміни у нарахуванні субсидії більше людей матимуть право отримати допомогу. Окрім цього скориститатися можна ще однією пільгою: компенсацією на комунальні послуги.

– Право на компенсацію мають сім’ї, у яких середньомісячний сукупний дохід на сім’ю за попередніх шість місяців не перевищує прожиткового мінімуму. Після цього розраховується компенсація. Вона розраховується, як різниця між нарахованими комунальними послугами до підвищення цін і після підвищення цін. Різниця – це і є компенсація. Ця допомога призначається за мінусом призначених субсидій та інших пільг, – каже Володимир Сулима.

Джерело: ТВ-4

Вам також може сподобатися